ΑρχικήinetΗ πειρατεία δε βλάπτει τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας

Η πειρατεία δε βλάπτει τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας

Το London School of Economics and Political Science ζητά από τη βρετανική κυβέρνηση να επαναξιολογήσει το ζήτημα της πειρατείας αναφέροντας ότι η τελευταία όχι μόνο δε βλάπτει τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας αλλά αντιθέτως έχει και πολλά οφέλη.

Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, η βιομηχανία του gaming γνωρίζει ολοένα και μεγαλύτερη ανάπτυξη, οι εκδόσεις παραμενουν σταθερές και η αμερικανική βιομηχανία ταινιών σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Πράγματι, τη χρονιά που μας πέρασε το παγκόσμιο box office του Hollywood ανήλθε στα $35 δισεκατομμύρια, γνωρίζοντας αύξηση 6% συγκριτικά με το 2011.

Όσον αφορά τη μουσική βιομηχανία, τα έσοδα από συναυλίες και ψηφιακές πωλήσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά κατά την τελευταία δεκαετία, το ίδιο δε συμβαίνει όμως και με τη δισκογραφία. Παρόλα αυτά δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι για την πτώση των πωλήσεων ευθύνεται η πειρατεία.

Από την άλλη πλευρά διαδικτυακές υπηρεσίες όπως το SoundCloud όπου οι καλλιτέχνες μπορούν να μοιράζονται τη δουλειά τους δωρεάν (Creative Common licenses) ή το YouTube που φιλοξενεί χιλιάδες copyrighted -και μη- τραγούδια βοηθούν σημαντικά στην πρόωθησή τους. Επιπλέον, οι τελευταίες έρευνες έχουν δείξει ότι αυτοί που κατεβάζουν μουσική πειρατικά ξοδεύουν περισσότερα χρήματα στην αγορά νόμιμου περιεχομένου από τους “μη πειρατές”.

Πηγή: techgear.gr

 

Πηγή: real.gr

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS