Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Είναι επίσημο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαίτησε το SSL Key της Lavabit

Είναι επίσημο πια, η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαίτησε από την Lavabit, όλα τα αρχεία του Snowden και το SSL κλειδί για την αποκρυπτογράφηση των μηνυμάτων του.

Φυσικά, αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που όλοι σκέφτηκαν όταν άκουσαν ότι η εταιρεία αλληλογραφίας που χρησιμοποιούσε ο Snowden έκλεισε.

Σύμφωνα με αποχαρακτηρισμένα έγγραφα που δημοσίευσε το Wired, η Lavabit αρνήθηκε να παραδώσει τα ιδιωτικά SSL κλειδιά που ήταν για την προστασία όλης της web κυκλοφορίας στην ιστοσελίδα, παρά την δικαστική απόφαση και τα πρόστιμα. Τελικά, ο ιδιοκτήτης της Lavabit αποφάσισε να κλείσει την υπηρεσία, αλλά συνέχισε να αγωνίζεται για αυτό που πιστεύει ότι είναι σωστό.

Οι αναφορές δείχνουν ότι επιδόθηκε στην Lavabit ένα αίτημα στις 28 Ιουνίου, που ζητούσε να δώσει στην κυβέρνηση πληροφορίες του e-mail του Snowden. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζητούσε πληροφορίες για τα εισερχόμενα, εξερχόμενα και την διεύθυνση IP που χρησιμοποιείτο για πρόσβαση στο φάκελο εισερχόμενα.

Ο Ladar Levison δεν συμμορφώθηκε με την εντολή της κυβέρνησης.

Έτσι κατά τα μέσα Ιουλίου ο εισαγγελέας με ένα ένταλμα έρευνας απαίτησε την ανάκτηση όλων των αναγκαίων πληροφοριών για την αποκρυπτογράφηση των επικοινωνιών που αποστέλλονται προς και από την Lavabit, συμπεριλαμβανομένων και των κλειδιών κρυπτογράφησης SSL.

 

Πηγή: iguru.gr

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *