Το νέο scam reporting tool της Meta για τις τράπεζες, χρησιμοποιείται για την προειδοποίηση σχετικά με fake διαφημίσεις και clickbait επωνύμων.
Οι fake διαφημίσεις στοχεύουν ανυποψίαστους χρήστες στην Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο και το scam reporting tool έχει οδηγήσει στην αφαίρεση σχεδόν 30,000 fake διαφημίσεων από το Facebook και το Instagram.
Δείτε περισσότερα: Εκατομμύρια Βρετανοί έχουν πέσει θύματα απατών
Αυτή η πρωτοβουλία της εταιρείας στοχεύει στην καταπολέμηση της απάτης στα social media μέσω του εργαλείου Fraud Intelligence Reciprocal Exchange (FIRE). Το FIRE, που ήδη χρησιμοποιείται από την αυστραλιανή τραπεζική βιομηχανία, πρόσφατα υιοθετήθηκε από πολλές τράπεζες στο Ηνωμένο Βασίλειο.
H Newpark Resources χτυπήθηκε από Ransomware
Πρόστιμο ΜΕΤΑ: Παράνομη Συλλογή Δεδομένων στην Νότια Κορέα
Έργο τέχνης του ρομπότ Ai-Da πωλήθηκε για $ 1,3 εκατ.
Το εργαλείο αυτό επιτρέπει στις τράπεζες να μοιράζονται πληροφορίες άμεσα με την Meta, ώστε η εταιρεία να μπορέσει να εμποδίσει τους απατεώνες και να προστατεύσει τους χρήστες. Οι NatWest και Metro Bank είναι οι πρώτες τράπεζες στο ΗΒ που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο έχει ήδη αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα στον αγώνα κατά της απάτης. Σύμφωνα με την Australian Competition and Consumer Commission, οι Αυστραλοί έχουν χάσει συνολικά 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας από απάτες στα social media το 2023.
Διαβάστε επίσης: Χάκερ της Βόρειας Κορέας συνδέονται με παραβίαση της Diehl Defence
Η Meta αντιμετωπίζει μια αγωγή σχετικά με fake διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων στο Facebook, σύμφωνα με απόφαση Αμερικανού δικαστή. Η αγωγή, που κατατέθηκε από τον Αυστραλό δισεκατομμυριούχο Andrew Forrest, εστιάζει σε διαφημίσεις που θεωρούνται παραπλανητικές. Σύμφωνα με την Επιτροπή, σχεδόν το 60% των διαφημίσεων κρυπτονομισμάτων που εμφανίζονται στο Facebook και το Instagram ενδέχεται να είναι fake. Μετά την κατάθεση της αγωγής, η Meta βρίσκεται υπό πίεση να αναθεωρήσει τις πρακτικές της.
Δείτε ακόμη: Οι πιο ενδιαφέρουσες θεωρίες συνωμοσίας μετά τη σύλληψη του Diddy
Οι νομοθέτες στην Αυστραλία εργάζονται για να ψηφίσουν ένα νέο νόμο κατά των απατών, ο οποίος θα επιβάλλει πρόστιμα έως 50 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας σε κοινωνικά δίκτυα και εταιρείες που δεν καταπολεμούν τις fake διαφημίσεις. Επτά μεγάλες τράπεζες συμμετέχουν στο πρόγραμμα FIRE.
Πηγή: cybernews