ΑρχικήsecurityUnitedHealth: Το Optum hack προκάλεσε πρόβλημα στη χρέωση των υπηρεσιών υγείας

UnitedHealth: Το Optum hack προκάλεσε πρόβλημα στη χρέωση των υπηρεσιών υγείας

Η UnitedHealth επιβεβαιώνει ότι το Optum hack κρύβεται πίσω από την διαρροή δεδομένων που προκάλεσε πρόβλημα στη χρέωση των υπηρεσιών υγείας.

UnitedHealth Optum

Η υγειονομική γιγαντοβιομηχανία UnitedHealth Group επιβεβαίωσε ότι η θυγατρική εταιρεία της Optum αναγκάστηκε να κλείσει τα συστήματα πληροφορικής και διάφορες υπηρεσίες μετά από κυβερνοεπίθεση από χάκερ στην πλατφόρμα Change Healthcare.

Η United Health Group (UHG) είναι μια εταιρεία ασφάλισης υγείας με παρουσία σε όλα τα 50 κράτη των “ΗΠΑ”. Η εταιρεία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης στον κόσμο με βάση τα έσοδα (324,2 δισ. δολάρια το 2022), και απασχολεί 440.000 άτομα παγκοσμίως.

Η θυγατρική της, Optum Solutions, λειτουργεί την πλατφόρμα Change Healthcare, η οποία είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα ανταλλαγής πληρωμών μεταξύ γιατρών, φαρμακείων, παρόχων υγείας και ασθενών στο αμερικανικό σύστημα υγείας.

Η Optum πλήττεται από μαζική κυβερνοεπίθεση

Η Change Healthcare αρχικά άρχισε να προειδοποιεί τους πελάτες την Τετάρτη ότι μερικές από τις υπηρεσίες της έγιναν μη διαθέσιμες.

Μια υποβολή 8-K από την UnitedHealth Group στην SEC χθες επιβεβαίωσε ότι μια κυβερνοεπίθεση από χάκερς βρίσκεται πίσω από τη διαταραχή στις υπηρεσίες Υγείας Αλλαγής της Optum.

Στις 21 Φεβρουαρίου 2024, η UnitedHealth Group εντόπισε ότι ένας ύποπτος εισβολέας απειλών κυβερνοασφάλειας που συνδέεται με ένα κράτος είχε αποκτήσει πρόσβαση σε μερικά από τα συστήματα πληροφορικής της Change Healthcare,” αναφέρεται στην καταχώρηση.

Αμέσως με την ανίχνευση αυτής της εξωτερικής απειλής, η Εταιρεία προσχώρησε με προληπτικό τρόπο τα επηρεαζόμενα συστήματα από άλλα συστήματα σύνδεσης, στο πλαίσιο της προστασίας των συνεργατών και των ασθενών μας, για να περιορίσει, να αξιολογήσει και να αντιμετωπίσει το περιστατικό.

Η Εταιρεία εργάζεται με αφοσίωση για την αποκατάσταση αυτών των συστημάτων και την επανέναρξη κανονικών λειτουργιών το συντομότερο δυνατόν, χωρίς ωστόσο να μπορεί να εκτιμήσει τη διάρκεια ή το μέγεθος της διακοπής προς το παρόν.

Η Optum παρέχει τακτικές ενημερώσεις σχετικά με την κατάσταση των υπηρεσιών της σε αυτό το πόρταλ, το οποίο αναφέρει ότι η διακοπή επηρεάζει προς το παρόν 119 υπηρεσίες και πλατφόρμες της Change Healthcare και της Optum.

Η Change Healthcare έχει μεγάλη παρουσία στα συστήματα υγείας των ΗΠΑ, χρησιμοποιούμενη από νοσοκομεία, κλινικές και φαρμακεία σε όλη τη χώρα για τα ηλεκτρονικά αρχεία υγείας (EHR), επεξεργασία πληρωμών, συντονισμό φροντίδας και ανάλυση δεδομένων.

Υπάλληλοι σε κλινικές υγείας, εταιρείες χρέωσης ιατρικών υπηρεσιών και φαρμακεία ανέφεραν ευρεία προβλήματα λόγω της διακοπής λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης της αδυναμίας χρέωσης ή αποστολής αιτήσεων για συνταγογραφημένα φάρμακα ή υπηρεσίες υγείας.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS