ΑρχικήBusinessNintendo: Μείωση των μετοχών μετά την ανακοίνωση της αναβολής κυκλοφορίας του νέου...

Nintendo: Μείωση των μετοχών μετά την ανακοίνωση της αναβολής κυκλοφορίας του νέου Switch

Οι μετοχές της Nintendo Co. μειώθηκαν μετά τις αναφορές ότι η εταιρεία αναβάλλει την κυκλοφορία του επόμενου μοντέλου της κονσόλας Switch για τις αρχές του επόμενου έτους.

Nintendo switch μετοχές

Συγκεκριμένα, οι μετοχές της Nintendo σημείωσαν πτώση έως και 8,8% στο Τόκιο τη Δευτέρα, και είναι η μεγαλύτερη μείωση εντός ημέρας από τον Οκτώβριο του 2021, λόγω της καθυστέρησης κυκλοφορίας του νέου Switch. Η εταιρεία με έδρα το Κιότο ανακοίνωσε στους συνεργάτες της στον χώρο των παιχνιδιών ότι η κυκλοφορία της νέας γενιάς κονσόλας βιντεοπαιχνιδιών θα καθυστερήσει μέχρι τους πρώτους μήνες του 2025, σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, όπως αναφέρει το Bloomberg News. Μερικοί συνεργάτες της Nintendo συμβουλεύτηκαν να μην περιμένουν την κονσόλα που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί πριν τον Μάρτιο του 2025.

Διαβάστε περισσότερα: Nintendo Switch 2: Συμβατότητα και Βελτιωμένα Παιχνίδια

Οι επενδυτές ενδέχεται να μειώσουν περαιτέρω τις κινήσεις της Nintendo, καθώς η τιμή της μετοχής ανήλθε σε ιστορικό υψηλό την προηγούμενη εβδομάδα. Το γεγονός αυτό οφείλεται στις προσδοκίες για αντικατάσταση του Nintendo Switch με ένα νέο μηχάνημα το 2024.

Η Nintendo αντιμετωπίζει πίεση από νέους αγοραστές που περιμένουν ανυπόμονα νέα παιχνίδια και hardware. Οι εκτιμήσεις για την οικονομική της κατάσταση το 2025 είναι αβέβαιες λόγω πιθανών καθυστερήσεων στο software και της διατήρησης των blockbuster τίτλων για την επόμενη γενιά κονσολών.

Ο Πρόεδρος Shuntaro Furukawa απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το νέο hardware αυτό τον μήνα, μετά την ανακοίνωση των κερδών της Nintendo. Αναφέρθηκε πως η εταιρεία θα ανακοινώσει τα σχέδιά της για το επόμενο οικονομικό έτος, μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας περιόδου.

Nintendo switch μετοχές

Δείτε επίσης: Nintendo Switch: Οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 139 εκατομμύρια

Ορισμένοι επενδυτές βλέπουν ευκαιρία στη μείωση της τιμής των μετοχών ως ένδειξη για αγορά, ενώ περιμένουν ανακοινώσεις για νέο hardware τους επόμενους μήνες.

Πηγή: cnbctv18.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS