ΑρχικήBusinessParamount Global: Έρχονται απολύσεις για 800 υπαλλήλους

Paramount Global: Έρχονται απολύσεις για 800 υπαλλήλους

Η Paramount Global θα προχωρήσει σε απολύσεις που θα επηρεάσουν περίπου 800 υπαλλήλους, δηλαδή το 3% του εργατικού δυναμικού της.

Paramount Global απολύσεις

Οι εργαζόμενοι θα ενημερωθούν την Τρίτη σχετικά με την “τύχη” τους.

Αυτές οι προσαρμογές θα μας βοηθήσουν να αξιοποιήσουμε την ορμή μας και να εκτελέσουμε το στρατηγικό μας όραμα για το επόμενο έτος — και πιστεύω ακράδαντα ότι έχουμε πολλά πράγματα που μας κάνουν ενθουσιασμένους“, έγραψε ο CEO της εταιρείας, Bob Bakish.

Δείτε επίσης: Byron Allen: Προσφέρει 14 δισ. $ για την απόκτηση της Paramount Global

Η εταιρεία μέσων ενημέρωσης Paramount Global κατέχει μια ποικιλία από assets, όπως τα CBS, Paramount Pictures, Pluto TV, Paramount+ και καλωδιακά δίκτυα όπως Nickelodeon, BET και Comedy Central. Οι περικοπές έρχονται καθώς η εταιρεία εξετάζει επιλογές συγχώνευσης και εξαγοράς. Για παράδειγμα, έχουν γίνει στο παρελθόν κάποιες συζητήσεις με τις Skydance Media και Warner Bros. Discovery.

Η Paramount Global είχε προειδοποιήσει τους υπαλλήλους για επικείμενες απολύσεις, μέσω μιας ανακοίνωσης στις 25 Ιανουαρίου. Ο Bakish είχε πει τότε ότι η Paramount Global πρέπει να “λειτουργεί ως πιο ευέλικτη εταιρεία και να ξοδεύει λιγότερα“.

Δείτε επίσης: Η Cisco ίσως απολύσει χιλιάδες υπαλλήλους λόγω αναδιοργάνωσης

Η μείωση του κόστους φαίνεται απαραίτητη αν λάβουμε υπόψη και τις μειώσεις κερδών από την υπηρεσία streaming Paramount+. Η πλατφόρμα έχασε 238 εκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2023.

Επιπτώσεις απολύσεων σε εταιρείες μέσων ενημέρωσης

Οι απολύσεις σε τέτοια μεγάλη κλίμακα μπορούν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην αγοράεργασίας. Η αύξηση της διαθεσιμότητας των εργαζομένων μπορεί να οδηγήσει σεαύξηση του ανταγωνισμούγια τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας, πιέζοντας τους εργαζομένους να αποδεχθούν χαμηλότερους μισθούς ή λιγότερο ελκυστικές συνθήκες εργασίας.

Paramount Global περικοπές

Επίσης, οι απολύσεις σε εταιρείες μέσων ενημέρωσης, όπως η Paramount Global, μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα του περιεχομένου που παράγουν. Η απώλεια ειδικευμένου προσωπικού μπορεί να μειώσει την ικανότητα της εταιρείας να παράγει ενδιαφέρον περιεχόμενο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια γενικότερη και λιγότερο εμπεριστατωμένη κάλυψη των θεμάτων.

Δείτε επίσης: DocuSign: Απολύσεις επηρεάζουν 440 υπαλλήλους

Επιπλέον, η πίεση για παραγωγή περισσότερου περιεχομένου με λιγότερους πόρους μπορεί να οδηγήσει σε μια αύξηση της ποσότητας σε βάρος της ποιότητας. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή περιεχομένου που είναι λιγότερο ελεγμένο, λιγότερο ακριβές ή λιγότερο ενδιαφέρον για το κοινό.

Τέλος, οι απολύσεις μπορούν να έχουνψυχολογικές επιπτώσεις στουςεργαζόμενους, αυξάνοντας την αβεβαιότητα και τον φόβο για την εργασιακή αστάθεια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη παραγωγικότητα και δημιουργικότητα, καθώς οιεργαζόμενοιμπορεί να είναι λιγότερο πρόθυμοι να αναλάβουν ρίσκα ή να επενδύσουν σε νέες ιδέες.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS