ΑρχικήinetGoogle Maps: Οδήγησε Καλιφορνέζους στις ερήμους της Νεβάδα

Google Maps: Οδήγησε Καλιφορνέζους στις ερήμους της Νεβάδα

Μια ομάδα που επέστρεφε από το Las Vegas βρέθηκε παγιδευμένη στην ερημιά, αφού φαίνεται ότι η εφαρμογή Google Maps τους καθοδήγησε σε λάθος δρόμο.

τις 19 Νοεμβρίου, η Shelby Easler, ο αδελφός της Austin, και οι σύντροφοί τους αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το Google Maps για να σχεδιάσουν τη διαδρομή τους πίσω στο Λος Άντζελες. Η εφαρμογή πρότεινε μια διαφορετική διαδρομή.
Nevada Las Vegas Desert

Κατά την παρακολούθηση του πρόσφατου αγώνα της Formula 1, μια ομάδα από την California βρέθηκε σε μια απρόσμενη κατάσταση κατά τη διαδικασία επιστροφής τους.

Στις 19 Νοεμβρίου, η Shelby Easler, ο αδελφός της Austin, και οι σύντροφοί τους αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το Google Maps για να σχεδιάσουν τη διαδρομή τους πίσω στο Los Angeles. Η εφαρμογή πρότεινε μια διαφορετική διαδρομή για να αποφύγουν τη σκόνη που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα κυκλοφορίας την Κυριακή, αντί να ακολουθήσουν το Interstate 15, τον κύριο δρόμο που συνδέει την Nότια California με το Las Vegas.

Παρά την ειρωνεία της επιλογής τους, υπέθεσαν ότι θα ήταν ασφαλέστερο και πιο γρήγορο, αφού το Google Maps έδειξε ότι θα εξοικονομούσαν 50 λεπτά. Ωστόσο, λόγω έλλειψης εμπειρίας στον οδικό χάρτη προς/από το Las Vegas, δεν γνώριζαν ότι η κύρια επιλογή ήταν η I-15.

Το Google Maps κατέκλυσε το αυτοκίνητο μακριά από τον κυρίως αυτοκινητόδρομο, οδηγώντας το σε ένα μονοπάτι εκτός δρόμου στις ανεξέλεγκτες ερήμους της Nevada. Τα αυτοκίνητα της οικογένειας Easler δεν ήταν τα μόνα που ξεφεύγαν από τα καθιερωμένα μονοπάτια. Στο δημοφιλές βίντεο TikTok της Shelby, μια σειρά αυτοκινήτων ακολουθούσε πιστά.

Δείτε επίσης: Aφαιρείται προσωρινά το Groot Skin στο Call of Duty λόγω hate!

“Ο πρώτος οδηγός που άλλαξε κατεύθυνση μας είπε ότι ο δρόμος χάνεται όσο ανεβαίνεις προς το βουνό, και πρέπει να γυρίσουμε πίσω, καθώς ο δρόμος δεν οδηγεί πουθενά. Με ένα μεγάλο φορτηγό, διασχίζοντας τους θάμνους και τα φυτά, ενημέρωνε τους υπόλοιπους οδηγούς να αλλάξουν κατεύθυνση,” εξομολόγησε η Easler.

Η ομάδα διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να καθορίσει τη θέση της, και η πλησιέστερη πόλη ήταν το Sandy Valley. Στο τέλος, κάλεσαν το 911 αφού ένοιωθαν ότι ήταν “παγιδευμένοι”, αλλά ενημερώθηκαν ότι η California Highway Patrol (CHP) ήταν απασχολημένη με τη σωρεία σκόνης στο I-15. Έπειτα, επικοινώνησαν με μια εταιρεία ρυμούλκησης η οποία έστειλε φορτηγά για να βοηθήσουν το αυτοκίνητο της Easler και τα άλλα παγιδευμένα οχήματα.

Η ομάδα διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να καθορίσει τη θέση της, και η πλησιέστερη πόλη ήταν το Sandy Valley. Στο τέλος, κάλεσαν το 911 αφού ένοιωθαν ότι ήταν "παγιδευμένοι", αλλά ενημερώθηκαν ότι η California Highway Patrol (CHP) ήταν απασχολημένη με τη σωρεία σκόνης στο I-15
I-15 in Las Vegas

“Το φορτηγό ρυμούλκησης έφτασε περίπου στις 5 μ.μ., οπότε περάσαμε εκεί όλο το απόγευμα,” εξομολογήθηκε η Easler. “Καταλήξαμε να αφήσουμε το αυτοκίνητο στο Las Vegas, και το ρύμουλκο το μετέφερε στο κέντρο σέρβις ενός αντιπροσωπείου. Αναφέρθηκε ότι το πίσω, δεξί λάστιχο ήταν έτοιμο να ξεκολλήσει, και η ευθυγράμμιση είχε προβλήματα. Ήταν μια αρκετά δαπανηρή επισκευή.”

Δείτε ακόμη: Η Sonos σχεδιάζει νέα ακουστικά και set-top box για το 2024V

Καταλήγουμε λοιπόν, πως η υπηρεσία Google Maps, σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά συστήματα GPS, αποτελεί σημαντικό εργαλείο στην καθημερινότητά μας κατά την οδήγηση. Παρόλα αυτά, δεν είναι απόλυτη, και οι χρήστες εκφράζουν συχνά ανησυχίες για πιθανά λάθη στις παρεχόμενες πληροφορίες.

Πηγή πληροφοριών: https://www.sfgate.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS