ΑρχικήsecurityΚατηγορίες εναντίον Πρώην Αστυνομικού στο Louisville Metro

Κατηγορίες εναντίον Πρώην Αστυνομικού στο Louisville Metro

Η κυβέρνηση του Louisville συμφώνησε να πληρώσει 118.000 δολάρια για να διευθετήσει μια αγωγή εναντίον του πρώην αστυνομικού, Bryan Wilson, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την εργασία του για να παραβιάσει τα δεδομένα και την ιδιωτική ζωή μιας δασκάλας.

Ο Wilson περιμένει να εκτίσει ποινή φυλάκισης 30 μηνών στο Οχάιο. Η αγωγή υποβλήθηκε από μια γυναίκα που κατηγορεί τον Wilson για κλοπή προσωπικών φωτογραφιών, σεξουαλική παρενόχληση και άλλες κατηγορίες. Ο Wilson εμπλέκεται επίσης σε άλλες υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένου του σκανδάλου “Slushygate,” όπου αξιωματικοί LMPD σε αυτοκίνητα της αστυνομίας χωρίς σήμανση, στόχευσαν πεζούς με ποτά ενώ βιντεοσκοπούσαν τα κατορθώματά τους.

Διαβάστε ακόμη: Greater Manchester Police: Δεδομένα αστυνομικών παραβιάστηκαν

Ο Bryan Wilson, ηλικίας 37 ετών, παραδέχτηκε την ενοχή του σε ομοσπονδιακές κατηγορίες για παραβίαση των πολιτικών δικαιωμάτων των πεζών στο Louisville Metro και διαδικτυακή παρακολούθηση που έλαβε χώρα πέρυσι. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν 10 φορές μεγαλύτερη από εκείνη του άλλου αξιωματικού του LMPD που συμμετείχε μόνο στο Slushygate. Η δικηγόρος του καταγγέλλοντος, Sara Kollins, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επίτευξη συμφωνίας, τονίζοντας ότι η συμφωνία αυτή δεν αφορά μόνο χρήματα, αλλά και την δικαιοσύνη για τα θύματα. Η υπόθεση απορρίφθηκε τον περασμένο μήνα και αποφεύχθηκε μια “επώδυνη δίκη”. Ο Wilson είχε παράνομη πρόσβαση σε έναν λογαριασμό Snapchat και απειλούσε γυναίκες με δημοσίευση προσωπικών φωτογραφιών.

Louisville

Ο Bryan Wilson αποκάλεσε με υβριστικά και απειλητικά σχόλια μια γυναίκα και απέστειλε σεξουαλικό υλικό της σε έναν φίλο της. Η γυναίκα είχε εξαντληθεί συναισθηματικά τόσο, που σκεφτόταν την αυτοκτονία. Προσπάθησε να επικοινωνήσει πολλές φορές με τη μονάδα σεξουαλικών εγκλημάτων του LMPD αλλά δεν έλαβε απάντηση. Η μήνυση υποστηρίζει ότι η LMPD διατηρεί ανησυχητική εσωτερική κουλτούρα σεξουαλικής κακοποίησης. Η LMPD αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση, αναφέροντας ότι υπάρχει διαδικασία για την αναστολή πρόσβασης σε δεδομένα αφού ένα μέλος αποχωρήσει από την υπηρεσία.

Πηγή: eu.courier-journal.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS