ΑρχικήinetΙνδία: Η Google θα στέλνει alerts για σεισμούς στο Android

Ινδία: Η Google θα στέλνει alerts για σεισμούς στο Android

Η Google ανακοίνωσε το λανσάρισμα του συστήματος ειδοποίησης σεισμών για συσκευές Android στην Ινδία. Το σύστημα χρησιμοποιεί αισθητήρες smartphone, όπως επιταχυνσιόμετρα, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν ως μικροί σεισμογράφοι και να ανιχνεύουν τους σεισμούς.

google σεισμούς

Την Τετάρτη, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το σύστημα, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών (ΕΑΔΚ) και το Εθνικό Κέντρο Σεισμολογίας (ΕΚΣ), θα παρέχει προειδοποιήσεις για πρόωρη ανίχνευση σεισμών για χρήστες Android σε περιοχές που είναι πιθανό να επηρεαστούν. Αυτές οι προειδοποιήσεις θα είναι διαθέσιμες σε τοπικές ενδείξεις της Ινδίας που υποστηρίζονται από το Android.

Η εταιρεία αποστέλλει δύο είδη ειδοποιήσεων: “Να είστε προσεκτικοί” και “Να λάβετε μέτρα”. Οι ειδοποιήσεις “Να είστε προσεκτικοί” αποστέλλονται σε χρήστες κατά τη διάρκεια ενός σεισμού μεγέθους 4.5 ή μεγαλύτερου. Απλά εμφανίζεται μια ειδοποίηση στην οθόνη σας χωρίς να αναπαράγεται κάποιος ήχος εάν το τηλέφωνό σας βρίσκεται σε λειτουργία Μην ενοχλείτε ή σε σίγαση.

Σύμφωνα με τη Google, οι ειδοποιήσεις αποστέλλονται σε χρήστες που αντιμετωπίζουν δόνηση MMI 5+ κατά τη διάρκεια ενός σεισμού μεγέθους 4,5. Σε αυτήν την περίπτωση, η ειδοποίηση θα παρακάμπτει τις ρυθμίσεις ειδοποίησης του συστήματος, συμπεριλαμβανομένου του Do Not Disturb, και θα αναπαράγει ένα δυνατό ήχο.

Ο συναγερμός υποδεικνύει επίσης στους χρήστες ποια ενέργεια, όπως να κρυφτούν κάτω από ένα τραπέζι, μπορούν να κάνουν για την ασφάλειά τους.

Η Google αναφέρει ότι ανιχνεύει έναν πιθανό σεισμό μέσω πολλών Android τηλεφώνων που καταγράφουν σεισμική δραστηριότητα σε μια περιοχή. Η εταιρεία διασφαλίζει ότι οι ειδοποιήσεις φθάνουν πολλά δευτερόλεπτα πριν από την κραδασμότητα.

Το 2020, η Google παρουσίασε τα Android Earthquake Alerts για τους κατοίκους της Καλιφόρνια. Οι χρήστες πρέπει να χρησιμοποιούν τηλέφωνο με Android 5 ή νεότερο και να έχουν σύνδεση Wi-Fi ή κινητής δεδομένων. Για να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για σεισμούς, οι χρήστες πρέπει επίσης να έχουν ενεργοποιημένες τις ρυθμίσεις τοποθεσίας στις συσκευές τους.

Οι χρήστες μπορούν να αρχίσουν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις σεισμού μεταβαίνοντας στο Settings > Safety & emergency  Earthquake alerts. Εναλλακτικά, μπορούν επίσης να ενεργοποιήσουν τις ειδοποιήσεις σεισμού μέσω των Settings > Location > Advanced > Earthquake alerts.

Η Google ήδη εκδίδει ειδοποιήσεις για πλημμύρες με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης σε όλες τις περιοχές της Ινδίας. Η εταιρεία ξεκίνησε τη δοκιμή ειδοποιήσεων για πλημμύρες στο Patna, την πρωτεύουσα του ινδικού κρατιδίου της Bihar, το 2018. Αργότερα, το 2020, επέκτεινε τις ειδοποιήσεις για πλημμύρες σε ολόκληρη την Ινδία.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS