ΑρχικήsecurityHospital for Sick Children (SickKids): Επηρεάστηκε από την παραβίαση δεδομένων του BORN...

Hospital for Sick Children (SickKids): Επηρεάστηκε από την παραβίαση δεδομένων του BORN Ontario

Το Hospital for Sick Children, πιο γνωστό ως SickKids, αποκάλυψε πως επηρεάζεται από την πρόσφατη παραβίαση δεδομένων του BORN Ontario.

Hospital for Sick Children SickKids

Το καναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο αποκάλυψε ότι στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, μοιράζεται προσωπικές πληροφορίες υγείας με το BORN Ontario. Αυτές οι πληροφορίες “σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, τη γέννηση και τη φροντίδα του νεογνού“.

Η παραβίαση δεδομένων του BORN Ontario επηρέασε 3,4 εκατομμύρια ανθρώπους και προκλήθηκε από την εκμετάλλευση της γνωστής ευπάθειας zero-day (CVE-2023-34362) στο λογισμικό Progress MOVEIt Transfer. Πίσω από την επίθεση βρίσκεται η ransomware συμμορία Clop.

Δείτε επίσης: Sony: Παραβιάστηκαν τα συστήματά της από νέο Ransomware Group;

Το SickKids επηρεάστηκε από την παραβίαση του BORN Ontario

Λίγο μετά την ανακοίνωση του BORN για την παραβίαση δεδομένων, το SickKids αποκάλυψε ότι είναι “μεταξύ των πολλών παρόχων υγειονομικής περίθαλψης του Οντάριο” που μοιράζονται ευαίσθητες πληροφορίες υγείας με το BORN Ontario. Το BORN είναι ένα περιγεννητικό και παιδικό μητρώο που συλλέγει, ερμηνεύει, μοιράζεται και προστατεύει κρίσιμα δεδομένα σχετικά με την εγκυμοσύνη, τη γέννηση και την παιδική ηλικία.

Λόγω της παραβίασης, το SickKids προειδοποιεί ότι οι ασθενείς και οι συνεργάτες του μπορεί επίσης να έχουν επηρεαστεί.

Είμαστε μεταξύ των πολλών παρόχων υγειονομικής περίθαλψης του Οντάριο που μοιράζονται προσωπικές πληροφορίες υγείας με το BORN Ontario σχετικά με την εγκυμοσύνη, τη γέννηση και τη φροντίδα του νεογνού“, αναφέρει το SickKids στην αποκάλυψή της.

Το BORN συλλέγει δεδομένα από παρόχους υγειονομικής περίθαλψης με βάση το Νόμο για την Προστασία Πληροφοριών Προσωπικής Υγείας (PHIPA). Το BORN Ontario χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να εντοπίσει άμεσα κενά περίθαλψης που επηρεάζουν τα άτομα, να συνδέσει πληροφορίες με τους κατάλληλους παρόχους φροντίδας, να πραγματοποιήσει διασφάλιση ποιότητας του συστήματος υγείας και να αναλύσει δεδομένα για τις αναδυόμενες τάσεις“.

Δείτε επίσης: National Student Clearinghouse: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 890 σχολεία

BORN Ontario παραβίαση δεδομένων

Τα εκτεθειμένα δεδομένα από την παραβίαση δεδομένων του BORN Ontario περιλαμβάνουν:

  • Πλήρες όνομα
  • Διεύθυνση σπιτιού
  • Ταχυδρομικό Κώδικα
  • Ημερομηνία γέννησης
  • Αριθμό κάρτας υγείας

Ανάλογα με τον τύπο φροντίδας που έλαβε κάποιος, μπορεί να έχουν εκτεθεί και τα ακόλουθα δεδομένα:

  • Ημερομηνίες παροχής υπηρεσιών/φροντίδας,
  • Αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων,
  • Παράγοντες κινδύνου εγκυμοσύνης,
  • Τύπος γέννησης,
  • Διαδικασίες,
  • Αποτελέσματα εγκυμοσύνης και τοκετού

Το BORN έχει φτιάξει μια σελίδα όπου εξηγεί ποιοι επηρεάζονται και σε ποιο βαθμό.

Όσον αφορά στο SickKids, δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των ασθενών και των συνεργατών που επηρεάστηκαν από την παραβίαση δεδομένων. Ωστόσο, το νοσοκομείο παραπέμπει τους χρήστες στην ιστοσελίδα του BORN, για να μάθουν εάν έχουν επηρεαστεί.

Δείτε επίσης: Pizza Hut Australia: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 193.000 πελάτες

Αξίζει να σημειωθεί ότι το SickKids μπορεί να μην είναι το μόνο νοσοκομείο που επηρεάζεται από αυτό το περιστατικό, καθώς πολλοί άλλοι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης συνεργάζονται με το BORN Ontario. Επομένως, τις επόμενες εβδομάδες μπορεί να ακούσουμε και άλλες σχετικές ανακοινώσεις.

Μια παραβίαση δεδομένων, όπως η πρόσφατη περίπτωση του BORN Ontario, είναι ένα σοβαρό περιστατικό που μπορεί να έχει εκτεταμένες συνέπειες για τα θύματα, συμπεριλαμβανομένων των ασθενών και των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης όπως το SickKids. Στον κόσμο της υγείας, όπου τα δεδομένα αποτελούν ζωτικό στοιχείο για την παροχή φροντίδας και την προστασία των ασθενών, τέτοιες παραβιάσεις είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS