ΑρχικήinetΤο νέο Legion 9i της Lenovo διαθέτει σύστημα ύγρης ψύξης

Το νέο Legion 9i της Lenovo διαθέτει σύστημα ύγρης ψύξης

Lenovo Legion 9i

Η Lenovo ανακοίνωσε ένα νέο Legion 9i, και μπορεί να είναι το πιο τρελό πράγμα που έχω δει ποτέ από τη σειρά Legion. Έρχεται τον Οκτώβριο, ξεκινάει από τα επιβλητικά 4.399 δολάρια (ξέρετε, μια εντελώς φυσιολογική τιμή που πληρώνουμε για πράγματα) και η Lenovo προσφέρει κάθε είδους εκκεντρικά πράγματα.

Δείτε επίσης: Lenovo Legion Go: Διέρρευσε και μοιάζει στα Steam Deck και Switch

Η εταιρεία είναι σαφώς πιο ενθουσιασμένη με το γεγονός ότι το 9i είναι ο πρώτος φορητός υπολογιστής gaming 16 ιντσών με αυτόνομο σύστημα υγρής ψύξης. Αυτό είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται. Οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές χρησιμοποιούν αερόψυξη για να μεταφέρουν τη θερμότητα κατά μήκος των σωλήνων θερμότητας σε ένα ψυγείο- μια συσκευή με υγρόψυξη αντιθέτως το κάνει αυτό με νερό και μια αντλία, η οποία, όπως μπορείτε να φανταστείτε, μπορεί να διαχειριστεί πολύ μεγαλύτερη θερμική μάζα. Ένα τέτοιο σύστημα θα μπορούσε θεωρητικά να επιτρέψει στον 9i να τραβήξει πραγματικά τεράστια ποσά ισχύος (έως και 230W, όπως ισχυρίζεται η Lenovo) για μια γελοία εμπειρία παιχνιδιού.

Για να είμαστε σαφείς, η υγρή ψύξη είναι κάτι που έχει δοκιμαστεί ξανά σε φορητούς υπολογιστές αυτού του μεγέθους. Αλλά γενικά γίνεται εξωτερικά – δηλαδή, συνδέετε μια συσκευή σε μια μικρή θύρα στο πίσω μέρος και αυτή η συσκευή εκτοξεύει νερό στο εσωτερικό. Ο ισχυρισμός της Lenovo φαίνεται να είναι ότι το Legion 9i μπορεί να ψύχεται πλήρως με αυτή τη μέθοδο, χωρίς να χρειάζεται κανένα μαραφέτι.

Lenovo Legion 9i

Τώρα, αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ συναρπαστικό, αλλά δεν μπορούμε να τονίσουμε αρκετά ότι δεν έχουμε ιδέα πόσο καλά θα λειτουργήσει. Επίσης, αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι η ψύξη του Legion είναι ήδη, ως γνωστόν, πολύ καλή. Οι δύο τελευταίες γενιές Legion 5i που εξέτασε το The Verge ήταν αξιοσημείωτα δροσερές, χωρίς πολύ θόρυβο, καθ’ όλη τη διάρκεια των δοκιμών. Είμαστε βέβαιοι ότι ένα σύστημα με υγρά θα κάνει κάποια διαφορά, φυσικά, αλλά το πόσο θα είναι, μένει να το δούμε.

Έτσι, πριν πετάξουμε όλοι τα μοντέλα Legion 7i από το παράθυρο (και ξέρουμε ότι κάποιοι από εσάς μπήκαν στον πειρασμό), θα πρέπει να δούμε πώς αποδίδει αυτό όταν οι μονάδες φτάσουν στα ράφια.

Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι το κάλυμμα από σφυρήλατο άνθρακα, το οποίο θα δώσει σε κάθε μονάδα ένα μοναδικό μοτίβο. Ο σχεδιασμός έχει ένα είδος funky vibe, και μπορεί να είναι ωραίο να γνωρίζετε ότι η μονάδα σας φαίνεται διαφορετική από τις χιλιάδες άλλες στο ράφι.

Πρόταση: Η Lenovo έβαλε τέλος στη σειρά Legion

Lenovo Legion 9i

Αλλά αυτό που είμαστε πιο χαρούμενοι που βλέπουμε εδώ είναι η οθόνη Mini LED 16:10 των 165Hz. Αυτή έχει αναλογία οθόνης προς σώμα 94%, η οποία είναι εντυπωσιακή, όχι μόνο μεταξύ των gaming laptops αλλά και μεταξύ των laptops γενικά. Οι μίνι LED δεν είναι φθηνές, αλλά όταν περνάτε κάποιο χρόνο παίζοντας σε μια τέτοια οθόνη, μπορεί να αισθάνεστε εντελώς οδυνηρό να επιστρέψετε σε ένα κανονικό πάνελ IPS.

Και μετά ερχόμαστε στο εσωτερικό. Το Legion 9i θα τροφοδοτείται από την Nvidia GeForce RTX 4090, η οποία είναι η ισχυρότερη GPU για κινητά στη σημερινή αγορά παιχνιδιών. Θα είναι διαθέσιμα έως και 64GB μνήμης και 2TB αποθηκευτικού χώρου. Ωραία πράγματα.

Για τον επεξεργαστή έχω πιο ανάμεικτα συναισθήματα- πρόκειται για έναν Intel Core i9 13ης γενιάς-13980HX. Πρόκειται για τον ισχυρότερο κινητό επεξεργαστή που έχει κατασκευάσει ποτέ η Intel και δεν είναι τίποτα το φοβερό. Παρόλα αυτά, είναι λίγο δύσκολο να ενθουσιαστεί κανείς με τα μηχανήματα της Intel αυτή τη στιγμή, επειδή το τσιπ 7945HX3D της AMD φτάνει σύντομα στα ράφια των καταστημάτων και αυτό το τσιπ, στις δοκιμές μας, άφησε τον Core i9 στη σκόνη. (Το ROG Strix Scar X3D, το τερατώδες 17-ιντσο, που στεγάζει αυτό το τσιπ X3D, είναι επίσης πολύ φθηνότερο από αυτό το μοντέλο Legion).

Έτσι, βλέπουμε αυτή τη συσκευή 9i, προς το παρόν, κυρίως ως μια τρελή ιδέα που θα παρουσιάσει τη λύση ψύξης της Lenovo και το πόση επιπλέον απόδοση φέρνει στην πραγματικότητα. Αλλά αν έχετε τα μετρητά για να αγοράσετε μία, να ξέρετε ότι σας ζηλεύουμε πολύ και σας επευφημούμε από μακριά.

Διαβάστε επίσης: Η Lenovo ανακοίνωσε το νέο Lenovo Pro Slim 9i και άλλα laptop

πηγή πληροφοριών:theverge.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS