ΑρχικήUpdatesWindows 11: Η νέα πολιτική επιτρέπει στους admins να ελέγχουν την εγκατάσταση...

Windows 11: Η νέα πολιτική επιτρέπει στους admins να ελέγχουν την εγκατάσταση προαιρετικών ενημερώσεων

Η Microsoft παρέχει πλέον στους διαχειριστές μια νέα πολιτική του Windows 11 που ελέγχει τον τρόπο εγκατάστασης των μηνιαίων μη ασφαλείας προεπισκοπήσεων ενημερώσεων σε επιχειρηματικές συσκευές.

Δείτε επίσης: Το νέο σύγχρονο File Explorer των Windows 11

Η πρόσφατα εισαγόμενη πολιτική παρέχει στους διαχειριστές τεχνολογίας πληροφορικής τα εργαλεία που χρειάζονται για να διαχειριστούν την εφαρμογή νέων χαρακτηριστικών και διορθώσεων των Windows 11 πριν από την γενική κυκλοφορία που προγραμματίζεται κάθε μήνα κατά την ημέρα των Patch Tuesday.

Με την επισήμανση “Enable optional updates”, επιτρέπεται στους χρήστες να διαμορφώνουν την πρόσβαση σε προαιρετικές ενημερώσεις εντός του οργανισμού σε συστήματα που εκτελούνται τουλάχιστον με Windows 11 22H2.

Δείτε επίσης: Εγκαταστήστε τα Windows 11 χωρίς το ενοχλητικό bloatware

Μετά την ενεργοποίηση, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να λαμβάνουν προαιρετικές ενημερώσεις αυτόματα, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν ελεγχόμενες κυκλοφορίες χαρακτηριστικών (CFRs), ή μπορούν να επιλέξουν χειροκίνητα ποιες προαιρετικές ενημερώσεις θέλουν να εγκαταστήσουν.

Σε συσκευές όπου έχει ρυθμιστεί η νέα πολιτική, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν:

  • Λάβετε αυτόματα τις πιο πρόσφατες προαιρετικές ενημερώσεις επιλέγοντας “Automatically receive optional updates (including CFRs).”
  • Λάβετε αυτόματα προαιρετικές αθροιστικές ενημερώσεις μόνο εάν το “Automatically receive optional updates” επιλεγεί.
  • Επιλέξτε ποιες προαιρετικές ενημερώσεις θα λαμβάνετε μεταβαίνοντας στο Settings > Windows Update › Advanced options > Optional updates και επιλέγοντας “Users can select which optional updates to receive.”

Οι χρήστες έχουν επίσης τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν τον διακόπτη “Get the latest updates as soon as they’re available”, ο οποίος θα παρέχει αυτόματα προαιρετικές ενημερώσεις και σταδιακές κυκλοφορίες χαρακτηριστικών (αυτό θα απαιτήσει επανεκκίνηση του συστήματος).

Σύμφωνα με τη Microsoft, όλες οι ρυθμίσεις αναβολής ενημέρωσης ποιότητας θα γίνουν σεβαστές, ανεξάρτητα από την επιλογή που θα γίνει μετά την παραμετροποίηση της πολιτικής.

​Φυσικά, μερικοί χρήστες μπορεί να επιλέξουν να μην κάνουν τίποτα μέχρι οι προαιρετικές ενημερώσεις να φτάσουν στη συσκευή τους όπως συνήθως, δήλωσε ο Anton Fontanov, Διευθυντής Προγράμματος της Microsoft.

Ανεξάρτητα από την επιλογή που θα κάνουν, είστε βέβαιοι ότι οι συσκευές των χρηστών θα λαμβάνουν τακτικές ενημερώσεις ασφαλείας, ακριβώς όπως τις έχετε διαμορφώσει.

Για τις συσκευές των Windows 11 που διαχειρίζονται μέσω των Windows Server Update Services (WSUS) ή των Windows Update for Business, η πολιτική μπορεί να βρεθεί στην ακόλουθη τοποθεσία:

  • Group Policy: /Windows Components/Windows Update/Manage end user experience/Enable optional non-security updates
  • Configuration Service Provider (CSP) Policy: /Policy/Config/Update/AllowOptionalContent

Σήμερα, η Microsoft κυκλοφόρησε επίσης την προεπισκόπηση μη ασφαλείας της αναβάθμισης KB5029351 Αύγουστος 2023 για τα Windows 11 22H2 με διορθώσεις για αρκετά προβλήματα αναζήτησης.

Η προαιρετική ενημέρωση επιδιορθώνει ένα πρόβλημα κατά την ενεργοποίηση του συστήματος από την κατάσταση αναμονής, όπου η κλικ στο εικονίδιο αναζήτησης αποτυγχάνει να εκκινήσει την εφαρμογή Search.

Επιπλέον, βελτιώνει την αξιοπιστία της εφαρμογής Search και αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που επηρεάζει τις διαστάσεις του πλαισίου αναζήτησης όταν χρησιμοποιούνται συσκευές Microsoft Surface Pro και Surface Book σε λειτουργία tablet.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS