ΑρχικήBusinessΟ Elon Musk ανοίγει νέα εταιρεία AI με το όνομα xAI

Ο Elon Musk ανοίγει νέα εταιρεία AI με το όνομα xAI

Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk ανακοίνωσε το ντεμπούτο μιας νέας εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης (AI), που θα ονομάζεται xAI και θα έχει στόχο “να κατανοήσει την αληθινή φύση του σύμπαντος”. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, ο Musk θα μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες την Παρασκευή, αλλά εξήγησε το σχέδιό του για την κατασκευή ενός ασφαλέστερου AI.

xAI Elon Musk

Η νέα εταιρεία xAI είναι “απόφοιτοι” των DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Twitter και Tesla και έχουν εργαστεί σε projects, όπως το AlphaCode και τα chatbots GPT-3.5 και GPT-4. Με τη νέα εταιρεία, ο ιδιοκτήτης του Twitter θέλει να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως η OpenAI, η Google και η Anthropic, που βρίσκονται πίσω από κορυφαία chatbots όπως τα ChatGPT, Bard και Claude.

Δείτε επίσης: Google: Μήνυση για χρήση δεδομένων χρηστών στα εργαλεία AI της

Ήδη από τον Απρίλιο, οι Financial Times είχαν κάνει αναφορές για την εταιρεία xAI, ενώ υπήρχαν και αναφορές ότι ο Musk είχε εξασφαλίσει χιλιάδες επεξεργαστές GPU από την Nvidia, προκειμένου να τροφοδοτήσει ένα πιθανό μεγάλο γλωσσικό μοντέλο. Τον Απρίλιο, ο Musk είχε μιλήσει ακόμα και για τα σχέδιά του για ένα νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης με το όνομα “TruthGPT“.

Δείτε επίσης: Το OpenAI καθιστά το GPT-4 γενικά διαθέσιμο

Ένας από τους συμβούλους της startup θα είναι ο Dan Hendrycks, εκτελεστικός διευθυντής του Centre for AI Safety. Το Centre for AI Safety είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που δημοσίευσε μια επιστολή τον Μάιο, υπογεγραμμένη από ηγέτες τεχνολογίας. Αυτή η επιστολή τόνιζε τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης και ανέφερε ότι ο μετριασμός αυτών των κινδύνων θα έπρεπε μα θεωρείται παγκόσμια προτεραιότητα παράλληλα με άλλους κινδύνους κοινωνικής κλίμακας, όπως οι πανδημίες και ο πυρηνικός πόλεμος.

Δείτε επίσης: Google: Μπορεί να χρησιμοποιεί δημόσια δεδομένα για να εκπαιδεύσει το AI της

τεχνητή νοημοσύνη AI

Σύμφωνα με τον Greg Yang, συνιδρυτή της xAI, η startup θα εμβαθύνει στα “mathematics of deep learning“, μια πτυχή της τεχνητής νοημοσύνης, και θα αναπτύξει τη “θεωρία των πάντων για μεγάλα νευρωνικά δίκτυα“. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, στόχος είναι να πάει το AI στο επόμενο επίπεδο.

Η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται σταδιακά ουσιαστικό μέρος της καθημερινότητάς μας. Οι δυνατότητές της είναι τεράστιες και οδηγούν το μέλλον του κόσμου. Τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης είναι πολλά, οδηγώντας σε αυξημένη αποδοτικότητα, παραγωγικότητα και βελτιωμένη εμπειρία. Γι’ αυτό το λόγο, όλο και περισσότερες εταιρείες στρέφονται στο AI και όλο και περισσότερες σχετικές εταιρείες ιδρύονται.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS