ΑρχικήinetGoogle Play: Αλλάζει την πολιτική για εφαρμογές που βασίζονται σε blockchain

Google Play: Αλλάζει την πολιτική για εφαρμογές που βασίζονται σε blockchain

Ο διευθυντής προϊόντων της Google, Joseph Mills, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία ενημέρωσε την πολιτική αγοράς λογισμικού για κινητά της, επιτρέποντας στους προγραμματιστές εφαρμογών να ενσωματώνουν ψηφιακά στοιχεία, όπως τα NFT, στα παιχνίδια τους μέσω του καταστήματος εφαρμογών Google Play.

Δείτε επίσης: Sega: Απορρίπτει τα σχέδια Blockchain, αποκαλεί τα παιχνίδια F2P “βαρετά”
Google Play

Ο Mills ανέφερε ότι οι εφαρμογές πρέπει να είναι ξεκάθαρες στους χρήστες όσον αφορά τα ψηφιακά αγαθά. Οι προγραμματιστές δεν πρέπει να προωθήσουν ή να δώσουν έμφαση στα οικονομικά κέρδη που προέρχονται από παιχνίδια ή άλλες εμπορικές δραστηριότητες.

Οι εφαρμογές στο Google Play πρέπει να συμμορφώνονται με την πολιτική του για τζόγο, τα παιχνίδια και τους διαγωνισμούς που αφορούν πραγματικά χρήματα και τις απαιτήσεις καταλληλότητας. Δεν επιτρέπεται στις εφαρμογές αυτές να δέχονται χρήματα με πιθανό κέρδος στοιχείων, περιλαμβανομένων των NFT. «Αυτό περιλαμβάνει, αλλά δεν περιορίζεται στην προσφορά μηχανισμών για τη λήψη τυχαιοποιημένων αντικειμένων που βασίζονται σε blockchain από μια αγορά, όπως «loot boxes»», είπε ο Mills.

Οι περιορισμοί μπορεί να δυσκολέψουν τους νέους στο NFT να πιστέψουν ότι η αγορά των στοιχείων αυτών μπορεί να επιφέρει τεράστια κέρδη, καθώς αυτή η τακτική μάρκετινγκ χρησιμοποιείται συχνά σε ορισμένα έργα.

Δείτε ακόμα: Εισαγωγή στο Blockchain: Δυνατότητες και Προκλήσεις

blockchain

Ο Mills ανέφερε ότι η νέα αλλαγή θα επιτρέψει στα παιχνίδια και τις εφαρμογές στο Google Play να επαναπροσδιορίζουν τα παραδοσιακά παιχνίδια που περιλαμβάνουν περιεχόμενο των χρηστών τους, με σκοπό να ενισχύσουν την αφοσίωση των χρηστών μέσω μοναδικών ανταμοιβών NFT.

Η εταιρεία περιμένει ότι οι χρήστες θα μπορέσουν να απολαύσουν εμπειρίες εντός εφαρμογών και παιχνιδιών αργότερα αυτό το καλοκαίρι. Προς το παρόν, μια επιλεγμένη ομάδα προγραμματιστών βοηθά στη δοκιμή της νέας πολιτικής πριν από την ευρεία διάθεσή της σε όλους τους προγραμματιστές στο Google Play αργότερα φέτος.

Με τις συνεχείς συζητήσεις σχετικά με τις δυνατότητες της τεχνολογίας blockchain και των NFT, η Google ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω ενσωμάτωση αυτών των ψηφιακών στοιχείων σε mainstream εφαρμογές. Καθώς συνεχίζει να συνεργάζεται με προγραμματιστές και συνεργάτες του κλάδου, η Google είναι έτοιμη να προωθήσει ένα περιβάλλον καινοτομίας, που υπογραμμίζεται από τη δέσμευση για διαφάνεια και υπευθυνότητα.

Δείτε επίσης: Η Sony εξερευνά τα NFTs και την τεχνολογία Blockchain;

Ενώ η Google ενημερώνει τις πολιτικές της, το κατάστημα εφαρμογών της Apple δεν έχει ενημερωθεί ακόμη. Γενικά, η Apple έχει υιοθετήσει μια προσεκτική στάση αναφορικά με τα ψηφιακά πνευματικά δικαιώματα και επιβάλλει επιπλέον χρεώσεις στις πωλήσεις NFT, όμως αυτό δεν είναι απαραίτηταα σύμφωνο με τα συμφέροντα των περισσότερων δημιουργών NFT.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS