ΑρχικήsecurityΟι πειρατικές λήψεις της The Super Mario Bros. Movie περιέχουν malware

Οι πειρατικές λήψεις της The Super Mario Bros. Movie περιέχουν malware

Οι χάκερ στοχεύουν και πάλι τους χρήστες που κατεβάζουν παράνομα ταινίες και μολύνουν τις συσκευές τους με κακόβουλο λογισμικό.

Αυτή τη φορά, κακόβουλο λογισμικό έχει ενσωματωθεί σε παράνομες λήψεις της ταινίας The Super Mario Bros. Movie, σύμφωνα με μια νέα δημοσίευση στο ιστολόγιο της εταιρείας κυβερνοασφάλειας ReasonLabs. Όπως αναφέρει το Axios, οι χάκερς ξεκίνησαν να στοχεύουν την ταινία στις 30 Απριλίου, αφού διέρρευσε εντελώς στο Twitter και στη συνέχεια αφαιρέθηκε γρήγορα.

Super Mario
Οι πειρατικές λήψεις της The Super Mario Bros. Movie περιέχουν malware

Όπως παρόμοιες εκστρατείες, έτσι και αυτή ξεκινά με δωρεάν, παράνομα αντίγραφα της ταινίας The Super Mario Bros. Movie. Ενώ οι χρήστες νομίζουν ότι κατάφεραν να κατεβάσουν δωρεάν την ταινία χωρίς συνέπειες, ένα Trojan φτάνει στον υπολογιστή τους μαζί με την ταινία.

Η ReasonLabs αναφέρει ότι το κακόβουλο λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε σε αυτή τη νέα εκστρατεία έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερες από 150.000 φορές στο παρελθόν για την κλοπή δεδομένων και άλλων ευαίσθητων πληροφοριών από τα θύματα. Ενώ συχνά φτάνει μαζί με πειρατικές ταινίες, το κακόβουλο λογισμικό έχει επίσης διανεμηθεί με πειρατικό λογισμικό.

Μόλις κατέβει στο σύστημα του χρήστη, το κακόβουλο λογισμικό εγκαθιστά μια κακόβουλη επέκταση που χρησιμοποιείται για την πειρατεία του προγράμματος περιήγησης του χρήστη. Αυτό το κάνει δίνοντας στον εαυτό του ευαίσθητα δικαιώματα του προγράμματος περιήγησης, επιτρέποντάς του να καταλάβει την προεπιλεγμένη γραμμή αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης.

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει από την οπτική γωνία του τελικού χρήστη, η κακόβουλη επέκταση μπορεί να συλλέξει κάθε είδους ευαίσθητες πληροφορίες, όπως το τι αναζητάτε μαζί με τυχόν κωδικούς πρόσβασης που έχετε εισάγει στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Όταν κακόβουλες επεκτάσεις προστίθενται κατά λάθος στο Chrome Web Store, αφαιρούνται γρήγορα από τη Google. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, η κακόβουλη επέκταση είναι μια τοπική επέκταση, που σημαίνει ότι ο γίγαντας της αναζήτησης δεν έχει κανέναν έλεγχο πάνω της. Ως εκ τούτου, εναπόκειται σε εσάς να την αφαιρέσετε από τον υπολογιστή σας.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό κάνοντας κλικ στο μενού με τις τρεις τελείες στο Chrome, πηγαίνοντας στην επιλογή “More tools” και κάνοντας κλικ στην επιλογή “Extensions”. Αυτό θα σας εμφανίσει μια λίστα με όλες τις επεκτάσεις που είναι εγκατεστημένες στο πρόγραμμα περιήγησής σας- μπορείτε να αφαιρέσετε όσες δεν θυμάστε να έχετε εγκαταστήσει μόνοι σας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να αποτρέψετε τον υπολογιστή ή το smartphone σας από το να μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό είναι να αποφύγετε την παράνομη λήψη ταινιών και λογισμικού. Εκτός του ότι βλάπτετε τις εταιρείες που βρίσκονται πίσω από αυτά τα προϊόντα, με αυτόν τον τρόπο θέτετε εσάς και τα δεδομένα σας σε κίνδυνο.

Οι πειρατικές λήψεις της The Super Mario Bros. Movie περιέχουν malware

Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί επίσης να κρύβεται σε αρχεία που φαίνονται νόμιμα, γι’ αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το καλύτερο λογισμικό προστασίας από ιούς για τον Windows υπολογιστή σας, το καλύτερο λογισμικό προστασίας από ιούς για Mac και μία από τις καλύτερες εφαρμογές προστασίας από ιούς για Android για το Android smartphone σας. Το λογισμικό προστασίας από ιούς σαρώνει όλα τα αρχεία που κατεβάζετε για κακόβουλο λογισμικό και σας προειδοποιεί όταν κάποιο από αυτά μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλειά σας.

Όσο για το πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε νόμιμα την ταινία The Super Mario Bros. Movie, είναι διαθέσιμη σήμερα για streaming στο Amazon για $29.

Πηγή πληροφοριών: tomsguide.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS