ΑρχικήsecurityWestern Digital: Ανακοίνωσε παραβίαση δικτύου

Western Digital: Ανακοίνωσε παραβίαση δικτύου

Η Western Digital ανακοίνωσε σήμερα μια παραβίαση δικτύου από ένα εξωτερικό πρόσωπο που κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε πολλά από τα συστήματα της εταιρείας.

Western Digital παραβίαση

Η γνωστή εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια αναφέρει σε δελτίο τύπου ότι το περιστατικό ασφάλειας δικτύου εντοπίστηκε την περασμένη Κυριακή, στις 26 Μαρτίου.

Δείτε επίσης: Οι χάκερ εκμεταλλεύονται bug στο plugin Elementor Pro WordPress

Η έρευνα βρίσκεται στα πρώτα της στάδια και η εταιρεία έχει συνεργαστεί με τις αρχές.

Μετά την ανακάλυψη του συμβάντος, η εταιρεία υλοποίησε προσπάθειες incident response και ξεκίνησε έρευνα με τη βοήθεια κορυφαίων εξωτερικών εμπειρογνωμόνων ασφαλείας“, αναφέρει η Western Digital.

Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι ο εισβολέας μπορεί να έχει αποκτήσει πρόσβαση σε ορισμένα εμπιστευτικά δεδομένα της εταιρείας.

Η υπηρεσία My Cloud βρέθηκε εκτός σύνδεσης

Σε απάντηση στην επίθεση, η Western Digital εφάρμοσε αυξημένα πρωτόκολλα ασφαλείας για την προστασία των συστημάτων και των λειτουργιών της. Ως συνέπεια, ενδέχεται να επηρεαστούν ορισμένες από τις υπηρεσίες της.

Η εταιρεία ανέφερε ότι το περιστατικό προκάλεσε και ενδέχεται να συνεχίσει να προκαλεί διαταραχές σε πολλαπλές πτυχές των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της.

Δείτε επίσης: Pinduoduo: Το κινεζικό app κατασκοπεύει χρήστες και ανταγωνιστές

Western Digital SSD

Από την Κυριακή, πολλοί χρήστες της network-attached storage (NAS) υπηρεσίας My Cloud της Western Digital ανέφεραν ότι δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στα media repositories που φιλοξενούνται στο cloud.

Πολλοί χρήστες που προσπάθησαν να συνδεθούν στην υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένου του Home version, έβλεπαν “503 Service Temporarily Unavailable” error.

Πριν από περισσότερες από 24 ώρες κυκλοφόρησαν οι πρώτες αναφορές περί διακοπής λειτουργίας με τα cloud, proxy, web, authentication, emails και push notifications να αναφέρονται περισσότερο.

Το status page της υπηρεσίας My Cloud ανέφερε ότι το πρόβλημα επηρεάζει έναν αριθμό προϊόντων, μεταξύ των οποίων: My Cloud, My Cloud Home, My Cloud Home Duo, MyCloud OS5, SanDisk ibi και SanDisk Ixpand Wireless Charger.

Δείτε επίσης: Η ομάδα hacking Midnight στοχεύει οργανισμούς των ΗΠΑ με ψεύτικες απειλές διαρροής δεδομένων

Το περιστατικό στην Western Digital δείχνει ότι η ασφάλεια δικτύου έχει γίνει πιο σημαντική από ποτέ για τις εταιρείες, αφού μια παραβίαση μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Οι επιχειρήσεις πρέπει να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για την προστασία της εταιρείας τους από παραβιάσεις δικτύου. Η εκπαίδευση εργαζομένων, η χρήση ισχυρών κωδικών πρόσβασης, η ενημέρωση κώδικα, η τμηματοποίηση δικτύου και η συνεργασία με επαγγελματίες ασφαλείας είναι όλα απαραίτητα βήματα για την αποφυγή μιας παραβίασης δικτύου.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS