Η Uber και η Amazon επικρίνονται έντονα για τις σοκαριστικά ανεπαρκείς συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν οι gig workers τους στην Ινδία.
Δείτε επίσης: Η Uber έπεσε για άλλη μια φορά θύμα παραβίασης δεδομένων
Την Τρίτη, η Fairwork India μίλησε με καυστικά λόγια για τις εταιρείες Ola, Uber, Dunzo, PharmEasy και Amazon Flex, αφού η έκθεσή της αποκάλυψε ότι οι εταιρείες αυτές έλαβαν μηδενική βαθμολογία στην αξιολόγησή της σχετικά με το αν παρέχουν καλές συνθήκες εργασίας στους gig workers.
Μετά τη διεξαγωγή ενός εντατικού ερευνητικού project σε συνεργασία με εταίρους στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, διαπιστώθηκε ότι ορισμένες επιχειρήσεις δεν παρέχουν στους gig workers δίκαιη αμοιβή, συμβάσεις, πρακτικές διαχείρισης, εκπροσώπηση ή συνθήκες εργασίας.
H Newpark Resources χτυπήθηκε από Ransomware
Πρόστιμο ΜΕΤΑ: Παράνομη Συλλογή Δεδομένων στην Νότια Κορέα
Έργο τέχνης του ρομπότ Ai-Da πωλήθηκε για $ 1,3 εκατ.
Μετά την εξέταση 12 εταιρειών, η εταιρεία απέδωσε στην Urban Company επτά από τους δέκα πόντους, η Bigbasket έλαβε έξι πόντους, η Flipkart και η Swiggy έλαβαν από πέντε πόντους, η Zomato έλαβε τέσσερις πόντους, η Zepto δύο, ενώ η Porter – που υποστηρίζεται από την Tiger Global – έλαβε έναν πόντο.
Δείτε επίσης: Η Amazon Games θα εκδόσει το επόμενο Tomb Raider
Η τέταρτη ετήσια έκθεση της Fairwork India υπογράμμισε ότι μόνο οι εταιρείες Bigbasket, Flipkart και Urban Company έλαβαν φέτος τον εναρκτήριο πόντο λόγω των δημόσιων δεσμεύσεών τους να διασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν τουλάχιστον το τοπικό ελάχιστο ωρομίσθιο, αφού ληφθούν υπόψη όλα τα σχετικά έξοδα.
Δείτε επίσης: Microsoft, Amazon και Meta εγκαταλείπουν γραφεία σε Ευρώπη-Λονδίνο
Οι gig economy workers έχουν αυξηθεί εκθετικά την τελευταία δεκαετία, ωστόσο οι εργαζόμενοι αυτοί αποκλείονται από πολλές παροχές των εργαζομένων, όπως η ασφάλιση υγείας. Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι οι εταιρείες που εκμεταλλεύονται αυτό το εργατικό δυναμικό δεν καταβάλλουν το μερίδιο που τους αναλογεί.
Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com