ΑρχικήinetGameStop: Η διαρροή δεδομένων ήταν δοκιμή και όχι πραγματική

GameStop: Η διαρροή δεδομένων ήταν δοκιμή και όχι πραγματική

Παρόλο που το Σαββατοκύριακο ο ιστότοπος της GameStop αποκάλυψε στους επισκέπτες του προσωπικές πληροφορίες άλλων πελατών, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι επρόκειτο απλώς για μία δοκιμή και όχι για πραγματική διαρροή δεδομένων.

Δείτε επίσης: Meta: Πρόστιμο για παλιά διαρροή δεδομένων χρηστών Facebook
GameStop

Το Σάββατο, ορισμένοι πελάτες που χρησιμοποιούσαν τον ιστότοπο της GameStop διαπίστωσαν ότι μπορούσαν να δουν τις προσωπικές πληροφορίες άλλων πελατών, όταν έκαναν refresh τη σελίδα της παραγγελίας τους. Πολλαπλά refresh της σελίδας άλλαζαν τα δεδομένα των πελατών που ήταν ορατά. Τα δεδομένα περιλάμβαναν ονόματα, διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνου, ιστορικό παραγγελιών και τουλάχιστον εν μέρει στοιχεία καρτών πληρωμής.

Η ομάδα εξυπηρέτησης πελατών της GameStop απάντησε στην προφανή παραβίαση, δηλώνοντας ότι “οι διευθύνσεις και τα ονόματα που εμφανίζονται στους λογαριασμούς των πελατών ήταν μέρος μιας δοκιμής και όχι πραγματικά δεδομένα πελατών“. Αν και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε την ίδια ημέρα, πολλοί άνθρωποι είναι επιφυλακτικοί με την εξήγηση ότι επρόκειτο απλώς για δοκιμή.

Δείτε ακόμα: Scam: Εκβιαστές στοχεύουν ιδιοκτήτες sites και απειλούν με διαρροή δεδομένων
διαρροή δεδομένων

Ο Andy Robinson, ιδιοκτήτης και συντάκτης του VGC, έχει δει “δεκάδες εικόνες με emails, διευθύνσεις και αριθμούς τηλεφώνου που ανήκουν σαφώς σε πραγματικούς ανθρώπους“. Οι αριθμοί πιστωτικών καρτών είναι μόνο εν μέρει ορατοί. Επιπλέον, μετά την κοινοποίηση των δεδομένων πελατών του GameStop σε άλλους, ορισμένοι πελάτες έλαβαν τηλεφωνήματα.

Εφόσον αυτή είναι η κατάσταση, αν η GameStop όντως πραγματοποιούσε μία δοκιμή, φαίνεται ότι χρησιμοποιούσε τις πληροφορίες πραγματικών ανθρώπων. Αν και η GameStop δεν έχει διευκρινίσει αν αυτό είναι αλήθεια ή όχι, φαίνεται πιθανό ότι τα δεδομένα της δοκιμής προέρχονται από πραγματικά ονόματα και διευθύνσεις.

Δείτε επίσης: Medibank: Αρνείται να πληρώσει λύτρα – Οι hackers πιέζουν με διαρροή δεδομένων

Η GameStop Corporation είναι αμερικανική εταιρεία λιανικής πώλησης βιντεοπαιχνιδιών και λογισμικού ψυχαγωγίας, με περισσότερα από 2.000 καταστήματα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εταιρεία προσφέρει μια ποικιλία συσκευών gaming και παιχνιδιών για αγορά ή ενοικίαση από τα σημεία λιανικής πώλησης και το ηλεκτρονικό της κατάστημα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS