ΑρχικήsecurityΧάκερ έκλεψαν 625 εκατ. $ σε crypto από το δίκτυο Ronin

Χάκερ έκλεψαν 625 εκατ. $ σε crypto από το δίκτυο Ronin

Χάκερ έκλεψαν περίπου 625 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα από το blockchain Ronin και το δίκτυο βιντεοπαιχνιδιών Axie Infinity που λειτουργεί πάνω από αυτό, σύμφωνα με μια αποκάλυψη που έγινε από το Ronin Network. Το hack πιστεύεται ότι είναι η μεγαλύτερη κλοπή κρυπτονομισμάτων στην ιστορία.

Ronin

Δείτε επίσης: Nation-state hackers: Οι εταιρείες δεν μπορούν να τους αναγνωρίσουν

Το hack σημειώθηκε στις 23 Μαρτίου, αλλά ανακαλύφθηκε μόλις την Τρίτη, σύμφωνα με μια εξήγηση που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο από το Ronin Network. Οι χάκερ ξεκίνησαν με περίπου 173.600 ether, το δεύτερο πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα πίσω από το bitcoin, και 25,5 εκατομμύρια USDC, ένα σταθερό νόμισμα συνδεδεμένο με το δολάριο.

Το crypto wallet του χάκερ, το οποίο είναι διαθέσιμο για προβολή στο Etherscan, δείχνει ότι τα περισσότερα από τα κεφάλαια δεν έχουν μετακινηθεί από τότε που εξήχθησαν από το Ronin Network. Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο χάκερ προσπαθεί να μετακινήσει μικροσκοπικά ποσά crypto σε πολλές συναλλαγές.

Η εταιρεία είπε ότι συνεργάζεται με την εταιρεία πληροφοριών blockchain Chainalysis για την παρακολούθηση των κλεμμένων κεφαλαίων και έχει έρθει σε επαφή με διάφορες κυβερνήσεις για βοήθεια από την επιβολή του νόμου.

Η Ronin εξήγησε σε μια δημοσίευση ότι οι χάκερ μπόρεσαν να αποκτήσουν τον έλεγχο πέντε από τα εννέα validator nodes στο δίκτυο.

Το μοντέλο παιχνιδιού της Axie Infinity είναι απίστευτα αμφιλεγόμενο ως exploitative. Ναι, οι άνθρωποι μπορούν να κερδίσουν crypto παίζοντας παιχνίδια, αλλά συχνά υπάρχει ένα υψηλό εμπόδιο στην είσοδο. Στην περίπτωση της Axie Infinity, οι χρήστες πρέπει πρώτα να αγοράσουν NFTs ψηφιακών πλασμάτων που ονομάζονται Axies. Οι χρήστες πρέπει να αγοράσουν τουλάχιστον τρία Axies, το φθηνότερο από τα οποία μπορεί να κοστίσει περισσότερα από 80 $ το καθένα. Το πιο ακριβό Axie που πουλήθηκε ποτέ ήταν 820.000 $.

Δείτε επίσης: Python ransomware στοχεύει το εργαλείο Jupyter Notebook

Ronin

Πέρυσι περίπου το 35% της επισκεψιμότητας της Axie Infinity προερχόταν από τις Φιλιππίνες. Η δημοτικότητα του παιχνιδιού εκτινάχθηκε αφού κατά την διάρκεια του lockdown για την πανδημία του COVID-19 ήταν ένας τρόπος να βγάλεις χρήματα. Το AFP αναφέρθηκε πρόσφατα σε έναν άνδρα στις Φιλιππίνες που βγάζει από 150 έως 200 δολάρια το μήνα, περίπου το ήμισυ του μηνιαίου μισθού του ως συντονιστής περιεχομένου.

Περιέργως, οι άνθρωποι που εντοπίζουν κλεμμένα crypto έχουν παρατηρήσει ότι κάποια από αυτά ταξιδεύουν μέσω παραδοσιακών crypto exchanges. Η κίνηση είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη, επειδή τα παραδοσιακά χρηματιστήρια μπορούν θεωρητικά να παγώσουν τα κεφάλαια και να μην επιτρέψουν την εξαργύρωση του crypto για το fiat currency.

Δείτε επίσης: Η ομάδα hacking Mythic Leopard επιτίθεται στην ινδική κυβέρνηση

Πιο τυπικά, οι χάκερ θα χρησιμοποιούν υπηρεσίες όπως το Tornado Cash, το οποίο είναι ένας «μίκτης» του ethereum που καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό του από πού προέρχονται τα χρήματα. Οι χάκερ που έκλεψαν 34 εκατομμύρια δολάρια σε crypto από το Crypto.com τον Ιανουάριο χρησιμοποίησαν το Tornado Cash για να ξεπλύνουν τα χρήματά τους.

Πηγή πληροφοριών: gizmodo.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS