ΑρχικήinetGoogle: Ειδοποιήσεις αεροπορικών επιδρομών σε χρήστες Android στην Ουκρανία

Google: Ειδοποιήσεις αεροπορικών επιδρομών σε χρήστες Android στην Ουκρανία

Η Google εγκαινιάζει ένα σύστημα ειδοποίησης αεροπορικών επιδρομών σε όλα τα τηλέφωνα Android στην Ουκρανία, για να βοηθήσει τους πολίτες να βρεθούν σε ασφαλές μέρος, από τις εισερχόμενες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές.

Google

Δείτε επίσης: Ρωσία προς Google: Σταματήστε την “παραπληροφόρηση” για την “ειδική επιχείρηση” στην Ουκρανία

Η νέα λειτουργία ανακοινώθηκε μέσω ενημέρωσης, σε μια ανάρτηση ιστολογίου την 1η Μαρτίου σχετικά με τις ενέργειες που ανέλαβε η Google μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Δυστυχώς, εκατομμύρια άνθρωποι στην Ουκρανία βασίζονται τώρα σε ειδοποιήσεις αεροπορικών επιδρομών για να φτάσουν σε ασφαλές σημείο», δήλωσε ο Kent Walker, Πρόεδρος Παγκόσμιων Υποθέσεων της Google.

Όπως εξήγησε περαιτέρω ο Walker, το σύστημα προειδοποίησης αεροπορικών επιδρομών που κυκλοφορεί στα τηλέφωνα Android των Ουκρανών, «είναι συμπληρωματικό στα υπάρχοντα συστήματα προειδοποίησης αεροπορικής επιδρομής της χώρας» και χρησιμοποιεί πληροφορίες προειδοποίησης αεροπορικών επιδρομών, που παρέχονται από την ουκρανική κυβέρνηση.

Η Google ξεκίνησε την κυκλοφορία αυτού του συστήματος ειδοποιήσεων αεροπορικών επιδρομών στην Ουκρανία, κατόπιν αιτήματος και με τη βοήθεια της κυβέρνησης της χώρας, μέσω των Υπηρεσιών Google Play.

Δείτε ακόμα: Οι freelancers που μένουν στην Ουκρανία δουλεύουν εν μέσω πολέμου

Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιεί μόνο την κατά προσέγγιση τοποθεσία της συσκευής σας για την αποστολή ειδοποιήσεων σχετικά με πιθανές αεροπορικές επιδρομές. Η Google δεν χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες τοποθεσίας για την παρακολούθηση ή την αναγνώρισή σας.

Ουκρανία

Οι ειδοποιήσεις που εμφανίζονται πριν και μετά τις αεροπορικές επιδρομές θα πρέπει να συνοδεύονται από το ακόλουθο κείμενο:

The Government of Ukraine issued an alert for %s at %s. Take shelter immediately. Tap to change settings.

The Government of Ukraine canceled the alert for %s at %s. Tap to change settings.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Google Engineering για το Android, Dave Burke, το σύστημα αξιοποιεί τον μηχανισμό ειδοποίησης χαμηλής καθυστέρησης της Google που έχει σχεδιαστεί για ειδοποιήσεις σεισμών.

Ο Walker είπε προηγουμένως ότι η εταιρεία επισημαίνει επίσης την εφαρμογή Повітряна тривога (Ουκρανικός συναγερμός) στο Google Play Store για όλους τους χρήστες στην Ουκρανία.

Δείτε επίσης: Η CD Projekt Red δείχνει την υποστήριξη της στην Ουκρανία

Οι Ουκρανοί προγραμματιστές ανέπτυξαν την εφαρμογή σε συνεργασία με την κυβέρνηση της χώρας για να παρέχουν στους ανθρώπους καλύτερες ειδοποιήσεις αεροπορικών  επιδρομών.

«Οι ειδοποιήσεις αεροπορικών επιδρομών και οι σειρήνες στην Ουκρανία είναι μια τραγική καθημερινή πραγματικότητα και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να λαμβάνουν αυτές τις κρίσιμες ειδοποιήσεις με όσο το δυνατόν περισσότερους τρόπους», πρόσθεσε ο Walker.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS