ΑρχικήsecurityWormhole cryptocurrency: Κλάπηκαν 326 εκατομμύρια δολάρια μετά από παραβίαση

Wormhole cryptocurrency: Κλάπηκαν 326 εκατομμύρια δολάρια μετά από παραβίαση

Μία ευπάθεια στην πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Wormhole, έγινε η αιτία να κλαπούν 326 εκατομμύρια δολάρια σε cryptocurrency.

Wormhole

Δείτε επίσης: Cryptocurrency token rug pulls: Χάκερ κάνουν hijack έξυπνα συμβόλαια

Η Wormhole είναι μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν κρυπτονομίσματα σε διαφορετικά blockchain. Αυτό το κάνει κλειδώνοντας το αρχικό διακριτικό σε ένα έξυπνο συμβόλαιο και στη συνέχεια κόβοντας μια έκδοση του αποθηκευμένου διακριτικού, που μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο blockchain.

Η πλατφόρμα υποστηρίζει τα blockchain Oasis, Binance Smart Chain, Ethereum, Polygon, Solana και Terra.

Στις 3:42 μ.μ. EST, η Wormhole ανακοίνωσε ότι έκλεισε την πλατφόρμα της καθώς διερευνούσε μια εκμετάλλευση στο δίκτυό της.

Δείτε ακόμα: Hackers κλέβουν cryptocurrency χρησιμοποιώντας ψεύτικη επέκταση MetaMask

Χρησιμοποιώντας το exploit, ένας hacker κατάφερε να κλέψει 120.000 tokens Ether στο blockchain Solana. Από αυτά τα 120.000 token, μετέτρεψε τα 80.000 σε Ethereum και άφησε τα υπόλοιπα στο blockchain Solana, όπου άρχισαν να τα πουλάει.

cryptocurrency

Η Wormhole αργότερα επιβεβαίωσε ότι ένας κακόβουλος χρήστης έκλεψε 120k Ethereum (wEth) και ότι πρόσθεσε το Ethereum στην πλατφόρμα της για να διασφαλίσει ότι όλα τα wETh υποστηρίζονταν σωστά.

Η εταιρεία αναλύσεων Blockchain Elliptic λέει ότι ένας εκπρόσωπος της Wormhole έστειλε ένα μήνυμα στη διεύθυνση που ανήκει στον hacker προσφέροντας επιβράβευση bug bounty 10 εκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο μιας “συμφωνίας whitehat”.

Δείτε επίσης: Οι απατεώνες έκλεψαν cryptocurrency αξίας 7,7 δισ. δολαρίων (2021)

Αυτή η συμφωνία απαιτεί την επιστροφή όλων των κλεμμένων κεφαλαίων και λεπτομέρειες σχετικά με την ευπάθεια και την εκμετάλλευση που χρησιμοποιήθηκε.

Η επίθεση στη Wormhole είναι τώρα η δεύτερη μεγαλύτερη επίθεση σε υπηρεσίες DeFi, με τη μεγαλύτερη να είναι το Poly Network, το οποίο παραβιάστηκε για πάνω από 600 εκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS