ΑρχικήsecurityΟι απατεώνες έκλεψαν cryptocurrency αξίας 7,7 δισ. δολαρίων (2021)

Οι απατεώνες έκλεψαν cryptocurrency αξίας 7,7 δισ. δολαρίων (2021)

Το 2021 απατεώνες και εγκληματίες του κυβερνοχώρου έκλεψαν cryptocurrency αξίας 7,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από θύματα, σημειώνοντας αύξηση 81% στις απώλειες σε σύγκριση με το 2020, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης blockchain, Chainalysis.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Κυκλοφόρησε μια λειτουργία πληρωμής cryptocurrency (ΗΠΑ)

cryptocurrency

Περίπου 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια από τις απώλειες 7,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων αποδίδονται σε ένα μόνο σχέδιο που φέρεται να στόχευε τη Ρωσία και την Ουκρανία, ανέφερε.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, ο αριθμός των καταθέσεων σε διευθύνσεις απάτης μειώθηκε από λίγο λιγότερο από 10,7 εκατομμύρια σε 4,1 εκατομμύρια, κάτι που είπε ότι θα μπορούσε να σημαίνει ότι υπήρχαν λιγότερα μεμονωμένα θύματα απάτης – αλλά χάνουν περισσότερα.

Δείτε επίσης: Omicron Cryptocurrency: Αύξηση 716% λόγω του κοινού ονόματος με τη νέα παραλλαγή COVID-19

Μια σημαντική πηγή αυξανόμενων απωλειών cryptocurrency το 2021 ήταν τα λεγόμενα “rug pulls”, όπου οι προγραμματιστές ενός νέου cryptocurrency εξαφανίζονται και παίρνουν μαζί τους τα κεφάλαια των υποστηρικτών. Τα “rug pulls” αντιπροσώπευαν το 37% όλων των εσόδων από απάτες cryptocurrency το 2021, συνολικού ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων – από μόλις 1% το 2020.

cryptocurrency

Τα χαρακτηριστικά των δικτύων απάτης επενδύσεων αλλάζουν. Η Chainaylsis διαπίστωσε ότι ο αριθμός των ενεργών οικονομικών απατών αυξήθηκε από 2.052 το 2020 σε 3.300, ενώ η ατομική τους διάρκεια ζωής μειώθηκε από πάνω από 500 ημέρες το 2016 σε 291 ημέρες το 2020 και μόλις 70 ημέρες το 2021.

“Προηγουμένως, αυτές οι απάτες μπορεί να μπορούσαν να συνεχίσουν να λειτουργούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα”, ανέφερε.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι απάτες αυξάνονται ανάλογα και με την άνοδο της αξίας δημοφιλών κρυπτονομισμάτων όπως το Ethereum και το Bitcoin.

Δείτε επίσης: Google: Οι cryptocurrency miners χακάρουν λογαριασμούς Cloud

Η Chainalysis σημειώνει: «Η πιο σημαντική λύση είναι να αποφύγετε νέα tokens που δεν έχουν υποβληθεί σε έλεγχο κώδικα. Τα code audits είναι μια διαδικασία μέσω της οποίας μια εταιρεία τρίτου μέρους αναλύει τον κώδικα του έξυπνου συμβολαίου πίσω από ένα νέο token ή άλλο project DeFi και επιβεβαιώνει δημοσίως ότι τα governance rules του συμβολαίου δεν περιέχουν μηχανισμούς που θα επέτρεπαν στους προγραμματιστές να “εξαφανιστούν” με τα κεφάλαια των επενδυτών».

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS