ΑρχικήsecurityΘύμα κυβερνοεπίθεσης το Υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά

Θύμα κυβερνοεπίθεσης το Υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά

Το Υπουργείο Εξωτερικών και Προξενικών Σχέσεων της Καναδικής Κυβέρνησης, Global Affairs Canada έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης.

θύμα κυβερνοεπίθεσης

Δείτε επίσης: RRD: Επιβεβαιώνει την κλοπή data από την επίθεση Conti ransomware

Ενώ οι κρίσιμες υπηρεσίες παραμένουν προσβάσιμες, η πρόσβαση σε ορισμένες διαδικτυακές υπηρεσίες δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμη, καθώς τα κυβερνητικά συστήματα συνεχίζουν να ανακάμπτουν από την επίθεση.

Τα συστήματα Global Affairs Canada (GAC) αντιμετώπισαν διακοπή λειτουργίας μετά από κυβερνοεπίθεση την περασμένη εβδομάδα.

Το GAC είναι το κυβερνητικό τμήμα του Καναδά που είναι υπεύθυνο για τη φροντίδα των διπλωματικών και προξενικών σχέσεων της χώρας, το διεθνές εμπόριο και τα κορυφαία προγράμματα διεθνούς ανάπτυξης και ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σε δήλωσή της η Γραμματεία του Υπουργείου Οικονομικών του Καναδά (TBS), η Shared Services Canada και η Communications Security Establishment, επιβεβαίωσαν από κοινού ότι ένα περιστατικό κυβερνοασφάλειας που αφορούσε τη Global Affairs Canada έλαβε χώρα, κάποια στιγμή την περασμένη εβδομάδα.

Δείτε ακόμα: Το σύστημα υγείας σε επαρχία του Καναδά δέχτηκε κυβερνοεπίθεση

Η επίθεση εντοπίστηκε στις 19 Ιανουαρίου και στη συνέχεια ελήφθησαν μέτρα μετριασμού.

υπουργείο Εξωτερικών

Ενώ κρίσιμες υπηρεσίες συνεχίζουν να είναι διαθέσιμες μέσω των διαδικτυακών συστημάτων της Global Affairs, “η πρόσβαση στο διαδίκτυο και σε υπηρεσίες που βασίζονται στο διαδίκτυο” δεν είναι διαθέσιμη καθώς έχουν τεθεί σε εφαρμογή μέτρα μετριασμού και τα συστήματα υπόκεινται σε ανάκαμψη.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι άλλα κυβερνητικά τμήματα επηρεάστηκαν από την επίθεση, εξηγεί η κυβέρνηση.

Επίσημες πηγές δεν έχουν αποκαλύψει ακόμη ποια ήταν η αιτία της επίθεσης ή ποιοι είναι οι κακόβουλοι χρήστες πίσω από αυτήν, καθώς η έρευνα συνεχίζεται.

Η κυβερνοεπίθεση κατά της καναδικής κυβέρνησης έρχεται σε μια στιγμή που οι εντάσεις Ρωσίας-Ουκρανίας συνεχίζουν να κλιμακώνονται.

Δείτε επίσης: Moncler fashion brand: Παραβίαση δεδομένων μετά από ransomware επίθεση

Εξίσου ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η επίθεση συνέβη περίπου την ίδια στιγμή που το Καναδικό Κέντρο για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο, εξέδωσε προειδοποίηση προς τους “κρίσιμους χειριστές υποδομών” να γνωρίζουν και να λαμβάνουν μέτρα μετριασμού έναντι γνωστών απειλών στον κυβερνοχώρο που υποστηρίζονται από τη Ρωσία.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, πολλές ιστοσελίδες της κυβέρνησης της Ουκρανίας παραποιήθηκαν, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Υπεύθυνοι θεωρήθηκαν Ρώσοι hackers, αν και η παραμόρφωση ιστοτόπων δεν είναι η τυπική μέθοδος επίθεσης που χρησιμοποιείται από ομάδες hacking που χρηματοδοτούνται από τη Ρωσία, όπως η GRU.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS