ΑρχικήinetApple Music συνδρομητές: Στην δεύτερη θέση - πολύ πίσω από το Spotify

Apple Music συνδρομητές: Στην δεύτερη θέση – πολύ πίσω από το Spotify

Το Apple Music είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής υπηρεσία music streaming παγκοσμίως, αλλά παραμένει πολύ πίσω από το Spotify, σύμφωνα με νέα έρευνα αγοράς.

Spotify

Δείτε επίσης: Η Siri πλέον δεν βαθμολογεί τα τραγούδια της Apple Music στο iOS 15

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Midia Research, οι συνδρομητές του Apple Music αποτελούσαν το 13% όλων των ακροατών της υπηρεσίας music streaming στην παγκόσμια αγορά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, τοποθετώντας την στην δεύτερη θέση – πολύ πίσω από το Spotify.

Το Spotify παρέμεινε η κυρίαρχη υπηρεσία, κατέχοντας υπερδιπλάσιο ποσό με 31% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς, αν και αυτό αντιπροσωπεύει μια μικρή πτώση από 33% το 2020. Η Amazon Music και η Tencent Music κατέλαβαν και οι δύο μερίδιο αγοράς 13%, με το YouTube Music να φτάνει το 8% των συνδρομών παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Amazon Music ξεπέρασε και πάλι το Spotify σε ότι αφορά την ανάπτυξη (25% έναντι 20%, αντίστοιχα), ωστόσο το YouTube Music ήταν ο κορυφαίος performer για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σημειώνοντας αύξηση πάνω από 50% στους 12 μήνες πριν από την το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Δείτε επίσης: Το tier HiFi του Spotify δεν θα κυκλοφορήσει σύντομα

Apple Music Spotify

Το YouTube Music ήταν η μόνη υπηρεσία που αύξησε το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς του κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, χάρη στη δημοτικότητά του στους Gen Z και στους νεότερους Millennials, σύμφωνα με την έκθεση.

Εν τω μεταξύ, η Apple το 2021 συνέχισε να ενισχύει την υπηρεσία music streaming της προσθέτοντας υποστήριξη για Spatial Audio και Lossless ήχο χωρίς επιπλέον κόστος για τους συνδρομητές. Η εταιρεία παρουσίασε επίσης ένα νέο πρόγραμμα συνδρομής που ονομάζεται Apple Music Voice που βασίζεται αποκλειστικά στην φωνητική βοηθό Siri για την αναπαραγωγή μουσικής και την αλληλεπίδραση με τον χρήστη.

Δείτε επίσης: Spotify: Η απουσία εγγενούς υποστήριξης HomePod οδηγεί σε ακυρώσεις συνδρομών

Η έκθεση σημειώνει ότι συνολικός αριθμός των συνδρομητών υπηρεσιών music streaming έφτασε σχεδόν τα 524 εκατομμύρια ακροατές.

Πηγή πληροφοριών: macrumors.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS