ΑρχικήinetSpotify: Η απουσία εγγενούς υποστήριξης HomePod οδηγεί σε ακυρώσεις συνδρομών

Spotify: Η απουσία εγγενούς υποστήριξης HomePod οδηγεί σε ακυρώσεις συνδρομών

Αρκετοί χρήστες του Spotify έχουν αρχίσει να ενοχλούνται με τη streaming υπηρεσία λόγω της έλλειψης υποστήριξης HomePod. Μάλιστα λέγεται ότι πολλοί πελάτες είναι έτοιμοι να ακυρώσουν εντελώς τις συνδρομές τους και να μεταβούν σε εναλλακτικές πλατφόρμες, όπως η Apple Music.

Spotify HomePod

Πριν από περίπου ένα χρόνο, στο Worldwide Developers Conference του 2020, η Apple ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει third-party music service support στο HomePod. Λίγους μήνες αργότερα, η Apple ανέφερε ορισμένες από τις εφαρμογές που θα επωφελούνταν από τη νέα δυνατότητα, συμπεριλαμβανομένων των Amazon Music, Pandora και iHeartRadio. Το Spotify δεν βρισκόταν σε αυτή τη λίστα.

Δείτε επίσης: Πώς να αποκλείσετε κάποιον στο Spotify

Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν, αν το Spotify επέλεξε να μην είναι μέρος της αρχικής παρτίδας των third-party παρόχων μουσικής με υποστήριξη HomePod ή αν ήταν απόφαση της Apple. Ωστόσο, λίγες εβδομάδες αργότερα δημοσιεύτηκε ένα αίτημα στο φόρουμ της κοινότητας του Spotify, ζητώντας ευγενικά από τη streaming υπηρεσία να προσθέσει υποστήριξη για το HomePod.

Τότε, τον Ιούνιο του 2020 αλλά και πιο πρόσφατα, το Spotify είπε ότι σχεδιάζει να φέρει υποστήριξη AirPlay 2 στο iOS app του. Η υποστήριξη AirPlay‌ 2 επιτρέπει στους χρήστες να ακούν το Spotify περιεχόμενό τους μέσω του HomePod τους, αλλά αυτό δεν είναι εγγενής υποστήριξη HomePod. Η εγγενής υποστήριξη HomePod θα επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν το Siri για την αναπαραγωγή περιεχομένου Spotify από το HomePod τους χωρίς να ανοίξουν την εφαρμογή.

Οι πελάτες δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους, με έναν χρήστη να γράφει ότι το Spotify επιδεικνύει “παιδιάστικη συμπεριφορά“, ενώ ένας άλλος είπε: “αυτό είναι εντελώς αστείο – πώς γίνεται ακόμα να μην το προσφέρουν… πόσοι άνθρωποι έχουν έρθει εδώ, το έχουν δει αυτό και έχουν ακυρώσει. Γιατί το Spotify δυσκολεύει τόσο πολύ την υποστήριξη“.

Δείτε επίσης: Το Spotify φέρνει τα real-time lyrics σε όλους τους χρήστες παγκοσμίως

Δυστυχώς για το Spotify, οι χρήστες δεν εκφράζουν την απογοήτευσή τους μόνο με λόγια. Πολλοί λένε ότι έχουν ήδη ενεργοποιήσει την τρίμηνη δοκιμαστική περίοδο του Apple Music και θα μεταβούν εκεί, εάν το Spotify δεν προσφέρει υποστήριξη HomePod πριν από τη λήξη αυτής της δοκιμαστικής περιόδου. “Μήνας χωρίς πληροφορίες σχετικά με το integration…γιατί να πληρώσω για το Spotify όταν άλλες Υπηρεσίες ενδιαφέρονται περισσότερο για integrations“, έγραψε ένας άλλος χρήστης, με πολλούς άλλους να λένε ότι έχουν ήδη μεταβεί στο Apple Music‌.

Πόσα σχόλια χρειάζονται για να τραβήξουν την προσοχή του σε αυτό; Περισσότερες από 100 σελίδες; Όντας ο ίδιος software engineer, καταλαβαίνω ότι ένα τέτοιο integration δεν χρειάζεται ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ χρόνο. Έλα, είναι εύκολο να συμπεράνουμε ότι το Spotify έχει σκόπιμα αποφασίσει να μην το εφαρμόσει. Δεν έχουν πει καν ένα απλό «ναι, είμαστε σε αυτό»“.

Το Spotify έχει χαρακτηρίσει την ιδέα ως “Live Idea“, αλλά δεν έχει παράσχει ενημερώσεις σχετικά με τη φάση στην οποία βρίσκεται.

Δείτε επίσης: Spοtify: Πώς θα διαγράψετε μία λίστα από το Recently Played

Το σκεπτικό πίσω από την άρνηση του Spotify να υιοθετήσει την υποστήριξη HomePod παραμένει άγνωστο. Το Spotify στο παρελθόν αποκάλεσε την Apple “αντι-ανταγωνιστική“, κατηγορώντας τη ότι δυσκολεύει άλλες υπηρεσίες να ανταγωνιστούν την Apple Music.

Δεν νοιάζονται για τον καταναλωτή – περίμενα ένα χρόνο, αλλά δεν έγινε τίποτα. Είχα 6 μήνες δωρεάν συνδρομή με τα AirPods μου, οπότε ήρθε η ώρα να φύγω. Ήρθε η ώρα να παίξετε δίκαια εκεί στο Spotify. Δεν μπορείτε να παραπονιέστε που δεν βρίσκεστε στο HomePod και, όταν σας αφήσουν να μπείτε, να μην κάνετε καν τον κόπο να το υποστηρίξετε“.

Η Apple προσφέρει στους νέους πελάτες μια δωρεάν δοκιμή τριών μηνών στο Apple Music, το οποίο περιλαμβάνει εγγενή υποστήριξη HomePod. Οι νέοι πελάτες της Apple Music που κατέχουν επιλεγμένα μοντέλα AirPods και Beats headphones μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν το Apple Music για έξι μήνες.

Πηγή: macrumors

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS