ΑρχικήsecurityΜεξικό: Κυβερνοεπίθεση κλείνει τα σχολεία του Albuquerque

Μεξικό: Κυβερνοεπίθεση κλείνει τα σχολεία του Albuquerque

Σχολικοί υπάλληλοι στο Albuquerque του Νέου Μεξικού ακύρωσαν τα μαθήματα για την Πέμπτη και την Παρασκευή λόγω κυβερνοεπίθεσης. Η ακύρωση των μαθημάτων έλαβε χώρα λίγες μέρες μετά την επίθεση ransomware που έπληξε τις κυβερνητικές υπηρεσίες σε όλη την κομητεία Bernalillo.

Δείτε επίσης: Συνελήφθη συμμορία ransomware που έπληξε πάνω από 50 εταιρείες

ransomware Bernalillo Albuquerque

Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο των Δημόσιων Σχολείων του Albuquerque (APS), οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά “καθώς η περιφέρεια συνεχίζει να ερευνά μια κυβερνοεπίθεση που έθεσε σε κίνδυνο το σύστημα πληροφοριών των μαθητών που χρησιμοποιήθηκε για τη συμμετοχή, επικοινωνία με οικογένειες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και διαβεβαίωση ότι οι μαθητές παραλαμβάνονται από το σχολείο από εξουσιοδοτημένους ενήλικες.”

Την Τετάρτη, το σχολείο δήλωσε ότι συνεργάζεται με ειδικούς στον τομέα της κυβερνοασφάλειας για να επαναφέρει τα συστήματα σε λειτουργία πριν από την Παρασκευή. Το σχολείο τροποποίησε τη δήλωσή του την Πέμπτη.

Οι αθλητικές δραστηριότητες και άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες θα συνεχιστούν, αλλά τα σχολικά γεύματα δεν θα σερβίρονται όσο τα σχολεία είναι κλειστά. Για όσους έχουν ανάγκη από γεύματα ενώ τα σχολεία είναι κλειστά, οι αξιωματούχοι πρότειναν τη Γραμμή Επισιτιστικής Βοήθειας της Roadrunner Food Bank για βοήθεια.

Δείτε επίσης: Νέο Μεξικό: Κρατούμενοι σε lockdown λόγω επίθεσης ransomware

Πρότειναν επίσης στους γονείς να στραφούν στα Boys & Girls Clubs του Central New Mexico, τα οποία θα παρέχουν δωρεάν all-day programming για νέους 5-18, ενώ το σχολείο αντιμετωπίζει την κυβερνοεπίθεση.

Ο Έφορος του APS Scott Elder είπε στο Albuquerque Journal ότι οι δάσκαλοι ανακάλυψαν την επίθεση το πρωί της Τετάρτης αφού προσπάθησαν να συνδεθούν στο σύστημα πληροφοριών μαθητών και δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στον ιστότοπο.

Πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες σε όλη την κομητεία Bernalillo — η οποία καλύπτει τις πολυπληθέστερες πόλεις της πολιτείας, το Albuquerque, το Los Ranchos και το Tijeras — αντιμετωπίζουν μια επίθεση ransomware που ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα έως τις 5:30 π.μ. της 5ης Ιανουαρίου.

Οι αξιωματούχοι της κομητείας έθεσαν εκτός σύνδεσης τα επηρεαζόμενα συστήματα και έκοψαν τις συνδέσεις δικτύου, αλλά τα περισσότερα κτήρια της κομητείας είναι κλειστά για το κοινό. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες και το 911 εξακολουθεί να λειτουργεί, αλλά ένα παράθυρο εξυπηρέτησης πελατών του γραφείου του Σερίφη έκλεισε.

Η επίσκεψη στο Κέντρο Κράτησης Metropolitan έχει αναβληθεί επ’ αόριστον, αλλά όλα τα κοινοτικά κέντρα παραμένουν ανοιχτά. Πολλές άλλες κρατικές υπηρεσίες εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες μέσω τηλεφώνου και αυτοπροσώπως. Αξιωματούχοι της κομητείας ανέφεραν σε δήλωση ότι η επίθεση έριξε το “Clerk’s Office”, περιορίζοντας την πρόσβαση σε άδειες γάμου, συναλλαγές ακινήτων και εγγραφές ψηφοφόρων.

Δείτε επίσης: FBI: Χάκερ στέλνουν ταχυδρομικά USB drives που εγκαθιστούν ransomware

Ο εκπρόσωπος του FBI Frank Fisher είπε στο Albuquerque Journal ότι παρόλο που οι σχολικές διακοπές γίνονταν ταυτόχρονα με τα άλλα ζητήματα, η κυβερνοεπίθεση στο APS δεν συνδέθηκε με την επίθεση ransomware στην κομητεία Bernalillo.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS