ΑρχικήsecurityΗ Ουκρανία συλλαμβάνει 51 άτομα - Πωλούσαν data 300 εκατ. ανθρώπων

Η Ουκρανία συλλαμβάνει 51 άτομα – Πωλούσαν data 300 εκατ. ανθρώπων

Οι ουκρανικές αρχές επιβολής του νόμου συνέλαβαν 51 υπόπτους που πιστεύεται ότι πουλούσαν κλεμμένα προσωπικά data που ανήκαν σε εκατοντάδες εκατομμύρια άτομα (ΗΠΑ και Ευρώπη) σε όλο τον κόσμο σε hacking φόρουμ.

Δείτε επίσης: Η νέα ομάδα hacking Karakurt εστιάζει σε κλοπή των data & τον εκβιασμό

data

«Ως αποτέλεσμα της επιχείρησης, κατασχέθηκαν περίπου 100 βάσεις δεδομένων προσωπικών δεδομένων που αφορούν την περίοδο 2020-2021», δήλωσε το Τμήμα Cyberpolice της Εθνικής Αστυνομίας της Ουκρανίας.

«Οι κατασχεθείσες βάσεις δεδομένων περιείχαν πληροφορίες για περισσότερους από 300 εκατομμύρια πολίτες της Ουκρανίας, της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών».

Μετά από αυτή τη μεγάλης κλίμακας επιχείρηση, η ουκρανική αστυνομία έκλεισε και έναν από τους μεγαλύτερους ιστότοπους που χρησιμοποιήθηκε για την πώληση προσωπικών πληροφοριών που είχαν κλαπεί τόσο από Ουκρανούς όσο και από ξένους (το όνομα του ιστότοπου δεν αποκαλύφθηκε στο δελτίο τύπου).

Δείτε επίσης: Κυβερνοεπίθεση στο Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας – Εξαφανίστηκαν τα Covid-19 data

Στην πλέον κλειστή παράνομη αγορά, οι ύποπτοι πουλούσαν ένα ευρύ φάσμα κλεμμένων προσωπικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων αριθμών τηλεφώνου, επωνύμων, ονομάτων, διευθύνσεων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πληροφοριών ταξινόμησης οχημάτων.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση του Νοεμβρίου με την ονομασία “DATA”, με στόχο να σταματήσει την παράνομη διανομή κλεμμένων προσωπικών δεδομένων σε παράνομες διαδικτυακές αγορές.

data

Η Ουκρανία έχει καταστείλει τη δραστηριότητα του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο εντός των συνόρων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με πρόσφατες συλλήψεις απειλητικών παραγόντων πίσω από επιθέσεις DDoS, μέλη συμμοριών ransomware και ξέπλυμα χρήματος.

Τον περασμένο μήνα, η Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SSU) συνέλαβε και πέντε υπόπτους στο Κίεβο και το Χάρκοβο, που πιστεύεται ότι είναι μέλη της διεθνούς ομάδας hacking «Phoenix» που ειδικεύεται στην απομακρυσμένη παραβίαση κινητών συσκευών.

Τον Σεπτέμβριο, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) κατέρριψε και ένα δίκτυο έξι τηλεφωνικών κέντρων στο Lviv, που χρησιμοποιούνταν από ένα κύκλωμα απάτης για εξαπάτηση επενδυτών κρυπτονομισμάτων σε όλο τον κόσμο.

Δείτε επίσης: Η εταιρεία ενέργειας DMEA έχασε data 25 ετών από την κυβερνοεπίθεση

Ως μέτρο κλίμακας, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) δήλωσε τον Μάιο ότι χάθηκαν πάνω από 80 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτικές απάτες σε cryptocurrency, με βάση περίπου 7.000 αναφορές που ελήφθησαν από τον Οκτώβριο του 2020.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS