ΑρχικήsecurityKronos hacked: Διακοπή λειτουργίας βασικών υπηρεσιών για αρκετές εβδομάδες

Kronos hacked: Διακοπή λειτουργίας βασικών υπηρεσιών για αρκετές εβδομάδες

Kronos hacked: Ο πάροχος υπηρεσιών διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, Kronos, δέχτηκε ransomware επίθεση και αποκάλυψε ότι οι επιτιθέμενοι μπορεί να απέκτησαν πρόσβαση σε πληροφορίες σημαντικών πελατών.

Kronos hacked ransomware
Kronos hacked: Διακοπή λειτουργίας βασικών υπηρεσιών για αρκετές εβδομάδες

Η Kronos είναι ένας πάροχος διαχείρισης εργατικού δυναμικού και ανθρώπινου δυναμικού που παρέχει λύσεις που βασίζονται στο cloud, για τη διαχείριση timekeeping, μισθοδοσίας, παροχών των εργαζομένων και άλλων στοιχείων. Το 2020, η Kronos συγχωνεύθηκε με την Ultimate Software και δημιουργήθηκε μια νέα εταιρεία με το όνομα Ultimate Kronos Group (UKG).

Δείτε επίσης: Συνελήφθη ransomware affiliate πίσω από επιθέσεις υψηλού προφίλ

Το λογισμικό διαχείρισης της Krοnos χρησιμοποιείται από δεκάδες μεγάλες εταιρείες, τοπικές κυβερνήσεις και επιχειρήσεις, όπως: η Tesla, το Temple University, το Winthrop University Hospital, το Clemson University και η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Sainsburys.

Η Ultimate Kronos Group αποκάλυψε ότι οι λύσεις UKG που χρησιμοποιούν το “Kronos Private Cloud” δεν είναι διαθέσιμες λόγω μιας επίθεσης ransomware που έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο. Η εταιρεία είπε ότι η βασική υπηρεσία θα είναι εκτός λειτουργίας για “αρκετές εβδομάδες” και προέτρεψε τους πελάτες να “αξιολογήσουν και να εφαρμόσουν εναλλακτικά πρωτόκολλα που σχετίζονται με τις επηρεαζόμενες λύσεις UKG“.

Kronos Private Cloud
Kronos hacked: Διακοπή λειτουργίας βασικών υπηρεσιών για αρκετές εβδομάδες

Σύμφωνα με την UKG, το Kronos Private Cloud “στεγάζει λύσεις που χρησιμοποιούνται από περιορισμένο αριθμό πελατών μας“.

Δείτε επίσης: Ransomware hacker συνελήφθη για επιθέσεις στον τομέα της υγείας

Η εταιρεία είπε, ακόμα, ότι αναγνωρίζει ότι αυτό το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και ότι χρησιμοποιεί όλα τα μέσα και τους πόρους της για βοηθήσει τους πελάτες που μπορεί να επηρεάζονται. Ανέφερε ακόμα, ότι εργάζεται για την άμεση αποκατάσταση των υπηρεσιών που έχουν επηρεαστεί.

Kronos hacked: Ransomware επίθεση διακόπτει τη λειτουργία βασικών υπηρεσιών

Το βράδυ του Σαββάτου, η Ultimate Krοnos Group δημοσίευσε ένα μήνυμα στον πίνακα μηνυμάτων της κοινότητας Kronos, εξηγώντας ότι το προσωπικό παρατήρησε “ασυνήθιστη δραστηριότητα που επηρεάζει τις λύσεις UKG που χρησιμοποιούν το Kronos Private Cloud“. Αυτό το ιδιωτικό cloud φιλοξενεί δεδομένα για UKG Workforce Central, UKG TeleStaff, Healthcare Extensions και Banking Scheduling Solutions.

Αυτήν τη στιγμή, δεν έχουμε δει αντίκτυπο στα UKG Pro, UKG Ready, UKG Dimensions ή οποιαδήποτε άλλα προϊόντα ή λύσεις UKG“, δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Kronos Bob Hughes.

Η επίθεση προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο, με ορισμένους ειδικούς στον κυβερνοχώρο να αναφέρουν πολλαπλά μηνύματα από εταιρείες που δεν μπορούσαν να επεξεργαστούν τη μισθοδοσία από το πρωί της Δευτέρας.

Δείτε επίσης: Το νέο ransomware Cerber στοχεύει servers Confluence και GitLab

Άλλες πηγές ανέφεραν ότι η διακοπή υπηρεσιών λόγω της ransomware επίθεσης στην Kronos, θα επηρεάσει τη διαδικασία μισθοδοσίας όλη την εβδομάδα, κάτι που είναι πολύ κακό αν σκεφτεί κανείς πόσο κοντά είναι τα Χριστούγεννα. Ήδη πολλές εταιρείες έχουν αρχίσει να ψάχνουν εναλλακτικές λύσεις.

Πηγή: ZDNet

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS