ΑρχικήUpdatesApple: Εγκαινιάζει την υποστήριξη για κλειδιά στο Apple Wallet, ξεκινώντας με έξι...

Apple: Εγκαινιάζει την υποστήριξη για κλειδιά στο Apple Wallet, ξεκινώντας με έξι ξενοδοχεία

Η Apple εγκαινιάζει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες λειτουργίες του iOS 15 που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο WWDC. Σε συνεργασία με τα ξενοδοχεία Hyatt, η Apple προσφέρει στους χρήστες της τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το iPhone ή το Apple Watch τους ως κλειδί για το δωμάτιό τους στο ξενοδοχείο, προσθέτοντας τα κλειδιά στο Wallet app. Αρχικά, η δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη για έξι ξενοδοχεία.

Apple κλειδιά Apple Wallet ξενοδοχεία
Apple: Εγκαινιάζει την υποστήριξη για κλειδιά στο Apple Wallet, ξεκινώντας με έξι ξενοδοχεία

Ο χρήστης μπορεί να προσθέσει το κλειδί στο Apple Wallet με τον ίδιο τρόπο που προσθέτει ένα εισιτήριο κινηματογράφου ή ένα DisneyWorld pass, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή του ξενοδοχείου. Μόλις κάνει την κράτησή του, μπορεί να προσθέσει το κλειδί στο Wallet app, ώστε να είναι έτοιμο μόλις φτάσει στο ξενοδοχείο.

Δείτε επίσης: Apple: Θα επιδιορθώνει δωρεάν το ηχείο των iPhone 12 ή iPhone 12 Pro

Στη συνέχεια, ο χρήστης θα πρέπει να κρατήσει το iPhone ή το Apple Watch επάνω στην κλειδαριά της πόρτας με δυνατότητα NFC, για να αποκτήσει πρόσβαση. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το Apple Wallet key δεν θα ξεκλειδώσει την πόρτα μέχρι την ώρα του check-in.

Ο αριθμός του δωματίου θα είναι, επίσης, ορατός στο digital key card. Εάν χρειαστεί να γίνει αλλαγή δωματίου ή παράταση της διαμονής στο ξενοδοχείο, το key card μπορεί να ενημερωθεί over-the-air, χωρίς να χρειάζεται φυσική παρουσία στη ρεσεψιόν.

Τα πρώτα έξι ξενοδοχεία, στα οποία θα είναι δυνατή η χρήση αυτού του feature, είναι τα: Andaz Maui at Wailea Resort, Hyatt Centric Key West Resort & Spa, Hyatt House Chicago/West Loop-Fulton Market, Hyatt House Dallas/Richardson, Hyatt Place Fremont/Silicon Valley και Hyatt Regency Long Beach.

Δείτε επίσης: Apple: Οι πωλήσεις στην Τουρκία ξαναρχίζουν, αλλά με αύξηση τιμής 25%

Τα κλειδιά στο Apple Wallet υποστηρίζουν το Express Mode, ώστε να μην χρειάζεται να γίνει έλεγχος ταυτότητας με Face ID ή Touch ID για να αποκτήσει ο χρήστης πρόσβαση στο κλειδί του. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης, είναι κρατήσει τη συσκευή του κοντά στο reader. Η κάρτα-κλειδί θα είναι επίσης διαθέσιμη εάν η μπαταρία του iPhone είναι χαμηλή και μπει σε Power Reserve mode.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι το απόρρητο. Η Apple ισχυρίζεται ότι το απόρρητο είναι ένα από τα πιο βασικά στοιχεία στα προϊόντα της. Αυτό το σύστημα που βασίζεται στο Apple Wallet έχει, επίσης, σχεδιαστεί με γνώμονα την ιδιωτικότητα των χρηστών και η εταιρεία δεν ενημερώνεται για το πότε και πού χρησιμοποιείται ένα κλειδί δωματίου.

Δείτε επίσης: Το Apple AR Headset έρχεται στα τέλη του 2022 με υπολογιστική ισχύ επιπέδου Mac

Αν και η λειτουργία του Apple Wallet είναι αρχικά διαθέσιμη σε μόλις έξι ξενοδοχεία, η Hyatt αναμένει να αναπτύξει το σύστημα σε όλα τα ξενοδοχεία της με την πάροδο του χρόνου.

Πηγή: 9to5mac

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS