ΑρχικήsecurityΚυκλοφορεί νέο preview των Windows 11 με fix για το Kaspersky Antivirus

Κυκλοφορεί νέο preview των Windows 11 με fix για το Kaspersky Antivirus

Η πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 11 είναι η έκδοση 22000.348 και είναι διαθέσιμη στους Windows Insiders στα κανάλια Beta και Release Preview.

Δείτε επίσης: Edge: Πώς θέλει να φέρει η Microsoft περισσότερους χρήστες Windows 11

Windows 11

Φέρνει μια αξιοσημείωτη ενημέρωση: “Διορθώσαμε ένα γνωστό πρόβλημα που ενδέχεται να εμποδίσει το άνοιγμα εφαρμογών, όπως οι εφαρμογές Kaspersky, αφού επιχειρήσετε να επιδιορθώσετε ή να ενημερώσετε τις εφαρμογές χρησιμοποιώντας το Microsoft Installer (MSI)”, σημειώνει η Microsoft.

Δείτε επίσης: Τα Windows 11 επαναφέρουν την κλασική Blue Screen of Death

Η Kaspersky επισημαίνει το KB5007215 ως την προβληματική ενημέρωση για τους χρήστες που εκτελούν το antivirus σε υπολογιστές με Windows 11. Η Microsoft κυκλοφόρησε τα Windows 11 στις 5 Οκτωβρίου και κυκλοφόρησε το KB5007215 για Windows 11 στις 9 Νοεμβρίου.

Η ίδια η εταιρεία antivirus συμβούλεψε τους πελάτες να αποφύγουν την εγκατάσταση των ενημερώσεων των Windows της Microsoft και σημειώνει ότι υπάρχουν προβλήματα που επηρεάζουν το antivirus μετά την εγκατάσταση των updates για τα Windows 7 έως τα Windows 11.

“Μετά την εγκατάσταση μιας ενημέρωσης των Windows, το Kaspersky Endpoint Security for Windows συνεχίζει να λειτουργεί σωστά και η ασφάλεια του συστήματος παραμένει ανέπαφη. Ωστόσο, ενδέχεται να παρουσιαστούν σφάλματα σε προσπάθειες αναβάθμισης της εφαρμογής, εγκατάσταση ιδιωτικής ενημέρωσης κώδικα ή αλλαγή του εύρους των στοιχείων της εφαρμογής” είπε. “Συνιστούμε να απέχετε προσωρινά από την εγκατάσταση των ενημερώσεων των Windows που αναφέρονται.”

Η συμβουλή της Kaspersky αφήνει τους πελάτες των Windows σε δύσκολη θέση: εγκαταστήστε τις βελτιώσεις της Microsoft και διακινδυνεύστε να μην λειτουργήσει το Kaspersky ή μην εγκαταστήσετε τις ενημερώσεις της Microsoft αλλά διατηρείστε την λειτουργία του Kaspersky. Οι συμβουλές της Kaspersky κατά της εγκατάστασης ενημερώσεων των Windows είναι ευρείες και περιλαμβάνουν αρκετές εταιρικές ενημερώσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια.

Δείτε επίσης: Windows 11: Πώς να κάνετε factory reset;

Το advisory της Microsoft για να μετριαστεί αυτό το ζήτημα αναφέρει “θα χρειαστεί να απεγκαταστήσετε την επηρεαζόμενη εφαρμογή και, στη συνέχεια, να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής.”

Windows 11

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS