ΑρχικήinetΤο Ελ Σαλβαδόρ σχεδιάζει να δημιουργήσει μια «πόλη Bitcoin»

Το Ελ Σαλβαδόρ σχεδιάζει να δημιουργήσει μια «πόλη Bitcoin»

Το Ελ Σαλβαδόρ σχεδιάζει να κατασκευάσει μια «πόλη Bitcoin» κοντά σε ένα ηφαίστειο που θα χρηματοδοτηθεί από το cryptocurrency, ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της χώρας Nayib Bukele.

Δείτε επίσης: Facebook: Επαλήθευσε fan page/Bitcoin scammer ως account του Elon Musk

Η πόλη θα έχει οικιστικούς και εμπορικούς χώρους, υπηρεσίες, διασκέδαση, εστιατόρια και αεροδρόμιο και θα χτιστεί κοντά στο ηφαίστειο Conchagua στο νοτιοανατολικό Ελ Σαλβαδόρ.

Η κατασκευή θα ξεκινήσει το 2022 και η πόλη δεν θα έχει φόρους εκτός από τον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ).

Τον Ιούνιο, το Ελ Σαλβαδόρ ψήφισε νόμο που την καθιστά την πρώτη χώρα στον κόσμο που δέχεται το bitcoin ως νόμιμο χρήμα.

Τον Σεπτέμβριο, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά του νόμου, φοβούμενοι ότι η εισαγωγή του cryptocurrency θα μπορούσε να οδηγήσει σε αστάθεια στο έθνος της Κεντρικής Αμερικής.

Δείτε επίσης: Τι προκαλεί η κατάρρευση των τιμών του Bitcoin;

Η χώρα έχει επίσης κυκλοφορήσει ένα bitcoin wallet για να επιτρέπει στους πολίτες να χρησιμοποιούν το cryptocurrency.

Επίσης, το Ελ Σαλβαδόρ σχεδιάζει να συγκεντρώσει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια μέσω ενός «Bitcoin Bond» σε συνεργασία με την Blockstream, μια εταιρεία υποδομής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Τα μισά από τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά bitcoin, ενώ τα άλλα 500 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για την ενέργεια και την υποδομή bitcoin mining, δήλωσε η κυβέρνηση.

Ελ Σαλβαδόρ Bitcoin

Δείτε επίσης: Το Bitcoin θα μπορούσε να προκαλέσει οικονομική κατάρρευση

Το mining είναι η ενεργοβόρα διαδικασία δημιουργίας νέου bitcoin με την επίλυση κρυπτογραφικών γρίφων. Το Ελ Σαλβαδόρ είπε ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη γεωθερμική ενέργεια από το ηφαίστειο για την τροφοδοσία του.

Το Bitcoin έχει υποχωρήσει κατά περίπου 16% από το υψηλό ρεκόρ των 68.990,90 δολαρίων που έφτασε νωρίτερα μέσα στο μήνα.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS