ΑρχικήUpdatesΚυκλοφόρησε το Windows 10 21H2 feature update: Ποια τα νέα χαρακτηριστικά

Κυκλοφόρησε το Windows 10 21H2 feature update: Ποια τα νέα χαρακτηριστικά

Η Microsoft κυκλοφόρησε την ενημέρωση Windows 10 21H2, επίσης γνωστή ως November 2021 Update. Είναι διαθέσιμη σε χρήστες που εκτελούν Windοws 10 2004 ή νεότερη έκδοση, ως προαιρετική ενημέρωση στο Windows Update. Το Windows 10 21H2 feature update είναι μια περιορισμένη έκδοση με λίγες μόνο νέες δυνατότητες, που απευθύνεται κυρίως σε business users. Ωστόσο, είναι η πιο πρόσφατη έκδοση των Windοws 10 και καθώς τα Windοws 10 2004 θα σταματήσουν να υποστηρίζονται τον επόμενο μήνα, οι χρήστες θα πρέπει να εγκαταστήσουν τη νέα ενημέρωση.

Δείτε επίσης: Τα Windows 11 επαναφέρουν την κλασική Blue Screen of Death

Windows 10 21H1 feature update

Τα Windοws 10 21H2 κυκλοφορούν σταδιακά. Αρχικά, η έκδοση είναι διαθέσιμη για “seekers” που εκτελούν την έκδοση 2004 ή νεότερη.

Για να εγκαταστήσετε το Windows 10 November 2021 feature update, κάντε κλικ στο Start Menu > Settings > Update & Security και κάντε κλικ στο κουμπί “Check for updates“. Τα Windοws 10 θα ελέγξουν για νέες ενημερώσεις και στη συνέχεια θα εμφανίσουν το “Feature update to Windοws 10, version 21H2“. Μπορείτε να το εγκαταστήσετε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο “Download & install now“.

Αυτό το feature update κυκλοφορεί ως enablement package για τα Windοws 10 2004, Windοws 10 20H2 και Windοws 10 21H1, επιτρέποντας σε αυτές τις εκδόσεις να αναβαθμιστούν γρήγορα.

Οι χρήστες που χρησιμοποιούν παλαιότερες εκδόσεις των Windows 10, θα χρειαστεί να εγκαταστήσουν την πλήρη ενημέρωση.

Οι χρήστες των Windows μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο Windows 10 Media Creation για αναβάθμιση στη νέα έκδοση.

Δείτε επίσης: AMD: Διορθώνει δεκάδες σφάλματα ασφαλείας στο Windows 10 graphics driver

Κυκλοφόρησε το Windows 10 21H1 feature update: Ποια τα νέα χαρακτηριστικά

Τι νέο υπάρχει στο Windows 10 21H2 feature update;

Όπως είπαμε και παραπάνω, είναι ένα από τα μικρότερα feature updates και φέρνει μερικές μόνο νέες δυνατότητες.

Αρχικά, η Microsoft προσθέτει τώρα υποστήριξη για το πρωτόκολλο WPA3 H2E (Hash-to-Element), το οποίο παρέχει αυξημένη προστασία από side-channel επιθέσεις.

Το 2019, ερευνητές ασφαλείας αποκάλυψαν μια νέα side-channel επίθεση που ονομάζεται “DragonBlood” και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κλοπή ενός WPA3 password.

Μετά την αποκάλυψη της ευπάθειας, το πρωτόκολλο Hash-to-Element προστέθηκε στο WPA3’s Simultaneous Authentication of Equals (SAE) authentication πρωτόκολλο για να αποτρέψει αυτούς τους τύπους επιθέσεων.

Στα Windows 10 21H2 περιλαμβάνεται επίσης το πολυαναμενόμενο GPU compute feature στα Windοws Subsystem for Linux και Azure IoT Edge for Linux και Windοws.

Το GPU compute ήταν το feature που ζητούσαν περισσότερο οι χρήστες για το WSL και επιτρέπει στους χρήστες των Windows να χρησιμοποιούν την κάρτα γραφικών τους για να “επιταχύνουν math-heavy workloads”.

Δείτε επίσης: Το νέο Microsoft Store κυκλοφορεί τώρα σε υπολογιστές με Windοws 10

Για να χρησιμοποιήσετε το GPU computer feature, θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Hyper-V και το WSL2.

Τέλος, το Windows 10 21H2 feature update βελτιώνει το Windows Hello for Business.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS