ΑρχικήsecurityΤα data Ιταλών διασημοτήτων εκτέθηκαν σε επίθεση ransomware στη SIAE

Τα data Ιταλών διασημοτήτων εκτέθηκαν σε επίθεση ransomware στη SIAE

Η ιταλική αρχή προστασίας δεδομένων Garante per la Protezione dei Dati Personali (GPDP) ανακοίνωσε έρευνα για παραβίαση δεδομένων της υπηρεσίας προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων της χώρας. Η Società Italiana degli Autori ed Editori (SIAE) είναι μια κρατική υπηρεσία υπεύθυνη για την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας των δημιουργικών έργων των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων.

Δείτε επίσης: BlackByte ransomware decryptor για ανάκτηση αρχείων δωρεάν

SIAE

Χθες, το GPDP ανακοίνωσε ότι ερευνά εάν χάκερ έκλεψαν τα προσωπικά δεδομένα εγγεγραμμένων μελών και υπαλλήλων της SIAE κατά τη διάρκεια επίθεσης ransomware.

Δείτε επίσης: FBI, CISA και NSA εκδίδουν συμβουλές για επιθέσεις BlackMatter ransomware

Κλάπηκαν δεδομένα κατά τη διάρκεια επίθεσης ransomware

Ωστόσο, η BleepingComputer βρήκε μια λίστα στην πύλη εκβιασμών της συμμορίας ransomware Everest, όπου οι ηθοποιοί ισχυρίστηκαν ότι είχαν παραβιάσει το SIAE και διέρρευσαν 60 GB κλεμμένων δεδομένων.

Τα δεδομένα που διέρρευσαν από τη συμμορία Everest περιλαμβάνουν σαρώσεις ταυτοτητών και διπλωμάτων οδήγησης και έγγραφα σχετικά με συμβάσεις μεταξύ της SIAE και των μελών της.

Η συμμορία Everest ισχυρίζεται ότι τα κλεμμένα δεδομένα περιέχουν συμβόλαια και άλλα δεδομένα που σχετίζονται με διάσημους Ιταλούς, ηθοποιούς, μουσικούς, καλλιτέχνες, συγγραφείς και γενικά καλλιτέχνες.

Καθώς η SIAE είναι ο μοναδικός συλλέκτης δικαιωμάτων εκμετάλλευσης στην Ιταλία, κάθε δημιουργός στη χώρα έχει εγγραφή στην παραβιασμένη πλατφόρμα.

Αφού δεν έλαβαν λύτρα, οι απειλητικοί φορείς πωλούν τώρα τα δεδομένα για 500.000 $.

Δείτε επίσης: Το Sinclair Broadcast Group δέχτηκε επίθεση ransomware

Τι πρέπει να κάνουν τα μέλη της SIAE;

Εάν είστε εγγεγραμμένο μέλος της SIAE, παραμείνετε σε εγρήγορση έναντι εισερχόμενων ανεπιθύμητων επικοινωνιών και απόπειρες απάτης.

Εάν λάβετε μηνύματα που φαίνονται σαν επιθέσεις social engineering, το καλύτερο θα ήταν να τα αναφέρετε στο τμήμα εγκλήματος στον κυβερνοχώρο της αστυνομίας.

Τέλος, μην προσπαθήσετε να επικοινωνήσετε με τους απατεώνες μέσω ενδιάμεσου αντιπροσώπου και να ικανοποιήσετε τα αιτήματα λύτρων τους.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS