ΑρχικήsecurityΟι επιθέσεις bot αυξήθηκαν κατά 41% στο πρώτο εξάμηνο του 2021

Οι επιθέσεις bot αυξήθηκαν κατά 41% στο πρώτο εξάμηνο του 2021

Μια νέα έκθεση για τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο από τη LexisNexis Risk Solutions διαπίστωσε ότι οι επιθέσεις bot αυξήθηκαν κατά 41% στο πρώτο εξάμηνο του 2021.

bot

Δείτε επίσης: Twitter: Νέο tag επιτρέπει στα accounts να αυτοπροσδιορίζονται ως bots

Η εξαμηνιαία έκθεση διαπίστωσε ότι η βιομηχανία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και οι επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο βάρος των επιθέσεων bot, ενώ οι επιθέσεις που προέρχονται από ανθρώπους μειώθηκαν κατά 29%. Σύμφωνα με την έκθεση, οι εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σημείωσαν 683 εκατομμύρια επιθέσεις bot από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, ενώ οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης αντιμετώπισαν 351 εκατομμύρια, αύξηση 174% σε ετήσια βάση.

Η έκθεση LexisNexis Risk Solutions Cybercrime καταρτίζεται μέσω της ανάλυσης 28,7 δισεκατομμυρίων συναλλαγών κατά την περίοδο των έξι μηνών μέσω του Digital Identity Network της LexisNexis. Οι ψηφιακές συναλλαγές φέτος αυξήθηκαν συνολικά κατά 30%.

Δείτε επίσης: Greg Abbott Texas: Νομοσχέδιο κατά Facebook, Twitter, YouTube για λογοκρισία

Οι ερευνητές της LexisNexis Risk Solutions ανέφεραν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να πρωτοστατούν ως ο μεγαλύτερος δημιουργός αυτοματοποιημένων επιθέσεων bot, κατ ‘όγκο, ακολουθούμενοι από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιαπωνία, τον Καναδά, την Ισπανία, τη Βραζιλία, την Ιρλανδία, την Ινδία, το Μεξικό και τη Γερμανία.

Ο Stephen Topliss της LexisNexis Risk Solutions, είπε ότι η έκθεση επιβεβαιώνει ότι οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο βασίζονται ολοένα και περισσότερο στις αυτοματοποιημένες διαδικασίες, αλλά επισημαίνει και ότι οι απατεώνες δημιουργούν περαιτέρω εξελιγμένα και επεκτατικά δίκτυα για τη διεξαγωγή απατών.

Οι επιθέσεις bot αυξήθηκαν σε όλο τον κόσμο, με κάθε περιοχή να καταγράφει αύξηση στον όγκο bot το πρώτο εξάμηνο του 2021. Η περιοχή Asia Pacific σημείωσε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη παράλληλα με τη Νότια Αμερική.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου εκβιομηχανίζουν την απάτη “αξιοποιώντας μαζικές παραβιάσεις δεδομένων, εξελιγμένα αυτοματοποιημένα εργαλεία και deep dark-web intelligence”, η οποία εξηγεί ότι λόγω των περιορισμένων προσωπικών τραπεζικών επιλογών στην αρχή της πανδημίας του COVID-19, οι άνθρωποι στράφηκαν στα ψηφιακά χρηματοοικονομικά προϊόντα και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω.

Οι εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών δέχονται όλο και περισσότερες επιθέσεις μέσω συναλλαγών πληρωμών, οι οποίες «συνεχίζουν να δέχονται επίθεση με υψηλότερο ρυθμό από οποιονδήποτε άλλο κλάδο». Οι εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης αντιμετωπίζουν επίσης σημαντικό αριθμό νέων επιθέσεων δημιουργίας λογαριασμού, με εγκληματίες να χρησιμοποιούν οργανισμούς πολυμέσων ως τρόπο δοκιμής κλεμμένων δεδομένων ταυτότητας.

Δείτε επίσης: Developer της συμμορίας TrickBot συνελήφθη όταν έφευγε από την Κορέα

Η έκθεση σημειώνει ότι υπήρξε και αύξηση των επιθέσεων σε πορτοφόλια cryptocurrency.

Οι ερευνητές πρόσθεσαν ότι το μέλλον φαίνεται αβέβαιο καθώς οι οικονομίες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να ανασυγκροτηθούν μετά την πανδημία του COVID-19.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS