ΑρχικήHow ToΤι είναι οι γραμματοσειρές ιστού και πώς να τις χρησιμοποιήσετε;

Τι είναι οι γραμματοσειρές ιστού και πώς να τις χρησιμοποιήσετε;

Γνωρίζατε ότι το πρόγραμμα περιήγησης ιστού πραγματοποιεί αυτόματη λήψη και χρήση γραμματοσειρών που δεν είναι εγκατεστημένες στο σύστημά σας; Οι γραμματοσειρές ιστού βοηθούν τις σελίδες που περιηγείστε καθημερινά να φαίνονται καλύτερα. Δείτε τι είναι και πώς λειτουργούν.

γραμματοσειρές ιστού

Δείτε επίσης: Σύστημα καταγραφής εμβολίων στην Ιταλία δέχτηκε επίθεση ransomware

Όλοι χρησιμοποιούμε γραμματοσειρές σε καθημερινή βάση. Ορισμένες από αυτές έρχονται με το λειτουργικό σας σύστημα, ενώ άλλες προέρχονται από εφαρμογές όπως το Adobe Creative Suite ή το Microsoft Office και μερικές μπορείτε να τις κατεβάσετε ή να τις αγοράσετε και να τις εγκαταστήσετε μόνοι σας. Όταν είναι εγκατεστημένες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις γραμματoσειρές σε επεξεργαστές κειμένου, λογισμικό επεξεργασίας εικόνας και άλλα. Αυτές είναι γραμματοσειρές επιφάνειας εργασίας και αποθηκεύονται τοπικά.

Ένας άλλος τύπος γραμματοσειράς έχει γίνει πιο σημαντικός, καθώς η υπολογιστική μας εμπειρία έχει μεταφερθεί στο διαδίκτυο. Πρόκειται για τις Γραμματοσειρές Ιστού, που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του κειμένου που εμφανίζεται σε ιστότοπους.

Ο μεγαλύτερος πάροχος γραμματοσειρών Ιστού, το Google Fonts, είναι μια εκτεταμένη βιβλιοθήκη ιστού με περισσότερες από χίλιες γραμματοσειρές. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε στον ιστότοπό σας μέσω CSS και οι προγραμματιστές κινητών μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις γραμματoσειρές κατά τη δημιουργία εφαρμογών Android.

Δείτε ακόμα: Πώς να συνδέσετε ένα ασύρματο χειριστήριο Xbox με ένα Android τηλέφωνο

Όταν μια ιστοσελίδα χρησιμοποιεί γραμματοσειρές Google, τραβά μια γραμματοσειρά από τη βάση δεδομένων της Google και στη συνέχεια εμφανίζει το κείμενο με αυτήν τη γραμματοσειρά σε εσάς στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Αυτές οι γραμματοσειρές φιλοξενούνται στον διακομιστή της Google και φορτώνονται σχεδόν αμέσως.

Το αποθετήριο γραμματοσειρών Google και όλες οι γραμματοσειρές σε αυτό είναι εντελώς δωρεάν για χρήση και προσβάσιμες σε όλους. Χρησιμοποιεί μόνο γραμματοσειρές με ανοικτή άδεια χρήσης και πολλές από αυτές τις γραμματοσειρές έχουν γίνει βασικά στοιχεία σχεδιασμού ιστοσελίδων, όπως το Roboto, το Lato και το Montserrat. Η Google φιλοξενεί έναν ιστότοπο που παραθέτει όλες τις διαθέσιμες γραμματοσειρές και σας επιτρέπει να τις δοκιμάσετε και να τις συγκρίνετε μεταξύ τους. Προσφέρει επίσης μια βάση δεδομένων με δωρεάν εικονίδια.

Δείτε επίσης: Η Google απέλυσε 80 υπαλλήλους για πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών

Δεδομένου ότι αυτές οι γραμματοσειρές είναι δωρεάν διαθέσιμες, μπορείτε να κατεβάσετε τα αρχικά αρχεία γραμματοσειρών για χρήση και στην επιφάνεια εργασίας σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις γραμματοσειρές σε projects, να τις μοιραστείτε ελεύθερα με άλλους και να τις κατεβάσετε δωρεάν από άλλα μέρη του Διαδικτύου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS