ΑρχικήsecurityΣύστημα καταγραφής εμβολίων στην Ιταλία δέχτηκε επίθεση ransomware

Σύστημα καταγραφής εμβολίων στην Ιταλία δέχτηκε επίθεση ransomware

Χάκερ επιτέθηκαν στο σύστημα καταγραφής εμβολίων σε μία από τις μεγαλύτερες περιοχές της Ιταλίας, εμποδίζοντας προσωρινά τους κατοίκους να κλείσουν νέα ραντεβού εμβολιασμού, δήλωσαν οι υπεύθυνοι.

Οι κάτοικοι της Λάτσιο, που περιλαμβάνει τη Ρώμη, δεν θα μπορούν να κλείσουν νέα ραντεβού για αρκετές ημέρες, ανέφερε ο πρόεδρος της περιοχής, Nicola Zingaretti, τη Δευτέρα στο Facebook.

Ενώ η ταυτότητα και τα κίνητρα των χάκερ δεν ήταν άμεσα ξεκάθαρα, το περιστατικό φάνηκε να είναι ransomware επίθεση, δήλωσε ο Allan Liska, αναλυτής που αναλύει τέτοιες επιθέσεις για την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Recorded Future.

Δείτε επίσης: Microsoft για BazarCall: Οι αρχικές επιθέσεις μπορούν να οδηγήσουν σε ransomware εντός 48 ωρών

Στην ανάρτησή του στο Facebook, ο Zingaretti είπε ότι οι χάκερ κατέστησαν απρόσιτο σχεδόν κάθε αρχείο στο κέντρο δεδομένων του συστήματος και ότι το περιφερειακό δίκτυο υγείας έκλεισε τους servers για να αποτρέψει την περαιτέρω επέκταση της επίθεσης.

καταγραφής εμβολίων ransomware
Σύστημα καταγραφής εμβολίων στην Ιταλία δέχτηκε επίθεση ransomware

Δείτε επίσης: Ransomware: Συνηθισμένοι τρόποι εισβολής των χάκερ σε ένα δίκτυο

Αυτό είναι ένα ενδεικτικό σημάδι των ransomware hackers, που κρυπτογραφούν τα αρχεία ενός δικτύου υπολογιστών με την ελπίδα ότι μπορούν να εκβιάσουν μια πληρωμή από τους ιδιοκτήτες με αντάλλαγμα ένα κλειδί που θα μπορούσε να τα κάνει ξανά χρήσιμα.

“Αυτή είναι η γλώσσα που συνήθως βλέπουμε όταν μια επίθεση αποδεικνύεται ransomware επίθεση”, δήλωσε ο Liska.

«Αυτό προέρχεται από την ανασκόπηση εκατοντάδων συνεντεύξεων από πόλεις και σχολεία που έχουν πληγεί από ransomware. Ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιούν τον όρο «ransomware», σχεδόν πάντα αναφέρουν ότι δεν έχουν πρόσβαση στα αρχεία», είπε.

Ο Zingaretti αναφέρθηκε στον χάκερ ή τους χάκερ ως εγκληματίες.

Η επίθεση συνέβη το Σαββατοκύριακο, μια συνηθισμένη στιγμή για χάκερ που γνωρίζουν ότι είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν αντιληπτοί και να αποτραπούν όταν λιγότεροι υπάλληλοι βρίσκονται στο χώρο.

Δείτε επίσης: Το DoppelPaymer μετανομάστηκε σε Grief ransomware

Οι κάτοικοι που είχαν ήδη κλείσει τα ραντεβού τους για τον εμβολιασμό μπορούν ακόμα να πάνε να κάνουν το εμβόλιο τους, έγραψε ο Zingaretti.

Πηγή πληροφοριών: nbcnews.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS