HomeSecurityΤο Google Play Protect αποτυγχάνει και πάλι σε δοκιμές ασφαλείας Android

Το Google Play Protect αποτυγχάνει και πάλι σε δοκιμές ασφαλείας Android

Το Google Play Protect, το Android ενσωματωμένο σύστημα άμυνας για malware, απέτυχε στις πραγματικές δοκιμές του “antivirus testing lab AV-TEST”, αφού ανίχνευσε λίγο περισσότερο από τα δύο τρίτα από περισσότερες από 20.000 κακόβουλες εφαρμογές.

Google Play Protect

Δείτε επίσης: Χάκερς προσελκύουν χρήστες Android με fake antivirus και τους μολύνουν με malware

Η προστασία από απειλές για κινητά Android της Google, η οποία σαρώνει αυτόματα πάνω από 100 δισεκατομμύρια εφαρμογές κάθε μέρα, παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του Google I/O 2017 τον Μάιο του 2017, με την διάθεση σε όλες τις συσκευές Android να ξεκινά τον Ιούλιο του 2017.

Έκτοτε, το Google Play Protect έχει αναπτυχθεί σε δισεκατομμύρια συσκευές και είναι πλέον η ενσωματωμένη προστασία από malware σε πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές Android.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της AV-TEST, η λύση προστασίας απειλών για κινητά της Google κατέλαβε την τελευταία θέση από τις 15 εφαρμογές ασφαλείας Android που δοκιμάστηκαν σε διάστημα έξι μηνών, μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2021.

Δείτε επίσης: Ποιο είναι το καλύτερο antivirus για το Android smartphone σας;

Ενώ πάντα εκτελούσε και σάρωνε κάθε εφαρμογή που ήταν εγκατεστημένη στη συσκευή, “το τεστ αντοχής αποκάλυψε ότι αυτή η υπηρεσία δεν παρέχει ιδιαίτερα καλή ασφάλεια: κάθε άλλη εφαρμογή ασφαλείας προσφέρει καλύτερη προστασία από το Google Play Protect.”

Κατά τη διάρκεια αυτής της 5μηνης δοκιμής αντοχής, το Google Play Protect εντόπισε λίγο περισσότερο από τα δύο τρίτα σχεδόν 20.000 μολυσμένων εφαρμογών που το εργαστήριο δοκιμών χρησιμοποίησε ως μέρος τριών γύρων δοκιμών.

Κάθε ένας από αυτούς τους γύρους δοκιμών «τοποθέτησε» τις εφαρμογές ασφαλείας σε πάνω από 3.000 δείγματα malware (πριν από 24 ώρες) και ένα σύνολο αναφοράς με περισσότερα από 3.000 άλλα έως δείγματα ηλικίας ενός μηνός.

Από όλες τις εφαρμογές ασφαλείας για κινητά που δοκιμάστηκαν, το Bitdefender, το G DATA, το McAfee, το NortonLifeLock και το Trend Micro ήταν αυτά που πέτυχαν το τέλειο ποσοστό ανίχνευσης 100%.

Το Google Play Protect εντόπισε επίσης κατά λάθος 70 εφαρμογές ως δυνητικά κακόβουλες από σχεδόν 10.000 ακίνδυνες εφαρμογές που εγκαταστάθηκαν από το AV-TEST από το Play Store και τα καταστήματα εφαρμογών Android τρίτων κατασκευαστών.

Δείτε επίσης: Ειδικοί προειδοποιούν για ευπάθειες σε δημοφιλή antivirus λογισμικά

Δεδομένου ότι η ενσωματωμένη λύση προστασίας malware Android απέτυχε να εντοπίσει πάνω από το ένα τρίτο των 20.000 δειγμάτων κακόβουλου λογισμικού που “ρίχθηκαν” σε αυτό κατά τη διάρκεια των δοκιμών, το AV-TEST συμβουλεύει τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν μια δεύτερη εφαρμογή ασφαλείας για να αποκλείσουν τα malware που περνάνε μέσα από τις άμυνες του Play Protect.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS