ΑρχικήsecurityΚίνα: Διαψεύδει τις κατηγορίες των ΗΠΑ περί hacking και τις κατηγορεί για...

Κίνα: Διαψεύδει τις κατηγορίες των ΗΠΑ περί hacking και τις κατηγορεί για κυβερνοκατασκοπεία

Η Κίνα διέψευσε σήμερα τις κατηγορίες των ΗΠΑ και των δυτικών τους συμμάχων ότι το Πεκίνο βρίσκεται πίσω από hacking επίθεση στο σύστημα email Microsoft Exchange, και παραπονέθηκε ότι οι κινεζικές οντότητες είναι θύματα κυβερνοεπιθέσεων των ΗΠΑ, και έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, ζήτησε από την Ουάσιγκτον να απαγγείλει κατηγορίες εναντίον τεσσάρων Κινέζων υπηκόων, για φερόμενη συνεργασία με το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας, σε μία προσπάθεια να κλέψουν εμπορικά μυστικά των ΗΠΑ, καθώς και πληροφορίες που αφορούν τον κλάδο της τεχνολογίας, αλλά και έρευνες για ασθένειες.

Η ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση Biden και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι κατηγορούν επισήμως Κινέζους κυβερνητικούς χάκερς για ransomware επιθέσεις, αύξησε την πίεση σε μακροχρόνιες καταγγελίες εναντίον του Πεκίνου, αλλά δεν περιλάμβανε κυρώσεις.

Ο εκπρόσωπος του Πεκίνου, Zhao Lijian, δήλωσε τα εξής: «Οι ΗΠΑ συνεργάστηκαν με τους συμμάχους τους για να απαγγείλουν αδικαιολόγητες κατηγορίες εναντίον της κινεζικής κυβερνοασφάλειας. Πίσω από αυτό, κρύβονται καθαρά πολιτικά κίνητρα. Η Κίνα δεν θα το δεχτεί ποτέ αυτό.». Ωστόσο ο Zhao δεν έκανε καμία αναφορά σε πιθανά αντίποινα.

Διαβάστε επίσης: DOJ: Κατηγορεί Κινέζους κρατικούς hackers για επιθέσεις στις ΗΠΑ

Κίνα ΗΠΑ hacking κυβερνοκατασκοπεία
Κίνα: Διαψεύδει τις κατηγορίες των ΗΠΑ περί hacking και τις κατηγορεί για κυβερνοκατασκοπεία

Στις 19 Ιουλίου, οι αμερικανικές αρχές δήλωσαν ότι κυβερνητικοί χάκερς στοχεύουν Αμερικανούς και άλλα θύματα, με αιτήματα για εκατομμύρια δολάρια. Αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι χάκερς συμβάσεων συνδέονταν με το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας (MSS), συμμετέχοντας σε προγράμματα εκβιασμών και κλοπές για δικό τους κέρδος.

Η Microsoft κατηγόρησε τους Κινέζους κατασκόπους για την επίθεση στο Microsoft Exchange, στα πλαίσια της οποίας παραβιάστηκαν δεκάδες χιλιάδες υπολογιστές σε όλο τον κόσμο. Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Dominic Raab, στις 19 Ιουλίου, το χαρακτήρισε αυτό ως «ένα απερίσκεπτο αλλά οικείο πρότυπο συμπεριφοράς».

Την ίδια μέρα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DoJ) ανακοίνωσε κατηγορίες εναντίον τεσσάρων Κινέζων υπηκόων, οι οποίοι δήλωσαν ότι οι χάκερς συνεργάστηκαν με το MSS για τη στόχευση υπολογιστών σε εταιρείες, πανεπιστήμια και κυβερνητικούς φορείς. Οι Κινέζοι υπήκοοι κατηγορούνται ότι στοχεύουν εμπορικά μυστικά, επιστημονικές τεχνολογίες και έρευνες για μολυσματικές ασθένειες.

Δείτε ακόμη: Τόκιο 2021: Θα «χτυπήσουν» hackers τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες;

Κίνα ΗΠΑ hacking κυβερνοκατασκοπεία
Κίνα: Διαψεύδει τις κατηγορίες των ΗΠΑ περί hacking και τις κατηγορεί για κυβερνοκατασκοπεία

«Η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά και καταπολεμά κάθε μορφή κυβερνοεπιθέσεων και δεν θα ενθαρρύνει, θα υποστηρίξει ή θα συγχωρέσει τυχόν κυβερνοεπιθέσεις», δήλωσε ο Zhao.

Ο Zhao κατηγόρησε επίσης την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, ότι πραγματοποίησε κυβερνοεπιθέσεις σε ερευνητικές εγκαταστάσεις αεροδιαστημικής της Κίνας, στη βιομηχανία πετρελαίου, σε εταιρείες Διαδικτύου και σε κυβερνητικές υπηρεσίες, σε περίοδο 11 ετών. Αυτές οι επιθέσεις «έθεσαν σε σοβαρό κίνδυνο» την εθνική και οικονομική ασφάλεια, δήλωσε ο Zhao.

hacking κυβερνοκατασκοπεία
Κίνα: Διαψεύδει τις κατηγορίες των ΗΠΑ περί hacking και τις κατηγορεί για κυβερνοκατασκοπεία

Πρόταση: Facebook: Διέκοψε επιθέσεις Ιρανών hackers που στόχευαν αμυντικές εταιρείες

Τέλος, ο Zhao τόνισε τα εξής: «Η Κίνα απαιτεί και πάλι έντονα από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να σταματήσουν την κλοπή στον κυβερνοχώρο και τις επιθέσεις εναντίον της Κίνας, να σταματήσουν να ρίχνουν λάσπη στην Κίνα για θέματα κυβερνοασφάλειας και να αποσύρουν τη λεγόμενη δίωξη. Η Κίνα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να διαφυλάξει σταθερά την κυβερνοασφάλεια και τα συμφέροντά της».

Πηγή πληροφοριών: nbcnews.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS