ΑρχικήsecurityWindows Update bug μπλοκάρει τα security updates Azure Virtual Desktop

Windows Update bug μπλοκάρει τα security updates Azure Virtual Desktop

Η Microsoft εργάζεται για την επίλυση ενός γνωστού προβλήματος που εμποδίζει τις συσκευές Azure Virtual Desktop από τη λήψη και την εγκατάσταση πρόσφατων ενημερώσεων ασφαλείας μέσω των Windows Server Update Services (WSUS).

Azure Virtual Desktop

Δείτε επίσης: Η Microsoft εντοπίζει bugs σε ορισμένα routers Netgear

“Διερευνούμε ένα ζήτημα όπου οι συσκευές που εκτελούν Windows 10 Enterprise multi-session, έκδοση 1909 ενδέχεται να μην είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν λήψη ενημερώσεων αργότερα από το Μάιο του 2021”, λέει η Microsoft στο Windows Health Dashboard.

“Αυτό παρατηρείται στην εφαρμογή “Settings” κάτω από τη ρύθμιση του Windows Update, στην οποία θα εμφανίζεται το μήνυμα “Είστε up to date” ακόμη και αν δεν έχουν εγκατασταθεί ενημερώσεις μετά το Μάιο του 2021.”

Το γνωστό πρόβλημα επηρεάζει τόσο τις πλατφόρμες client (Windows 10 Enterprise multi-session, version 1909) όσο και server (Windows Server multi-session, version 1909).

Η Microsoft εργάζεται επί του παρόντος για την επίλυση αυτού του σφάλματος και θα κάνει κάποιο update για την αντιμετώπιση του σφάλματος σε μια επερχόμενη έκδοση των Windows.

Δείτε επίσης: Διέρρευσε καταλάθος PoC exploit για bug στο Windows Print Spooler

Διαθέσιμες λύσεις

Μέχρι να είναι διαθέσιμη μια διόρθωση για αυτό το ζήτημα, η Microsoft παρέχει δύο λύσεις που θα επιτρέπουν στους πελάτες να εφαρμόζουν μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας σε συστήματα Azure Virtual Desktop από το WSUS.

Η πρώτη απαιτεί την ανάπτυξη up-to-date images, συμπεριλαμβανομένων όλων των ενημερώσεων ασφαλείας του Azure Marketplace σε συσκευές που επηρεάζονται.

Η δεύτερη προσέγγιση, που απαιτείται εάν το image redeployment δεν είναι επιλογή, απαιτεί από εσάς να κάνετε λήψη των ενημερωμένων εκδόσεων ασφαλείας από το Microsoft Update Catalog και να τις εγκαταστήσετε χειροκίνητα σε αυτές τις συσκευές.

“Μπορείτε να κατεβάσετε αυτές τις ενημερώσεις από τον Microsoft Update Catalog ως αρχεία του Microsoft Update (.msu) και να τις αναπτύξετε χρησιμοποιώντας τη λύση διαχείρισης”, εξηγεί η Microsoft.

“Αυτές οι λήψεις είναι αρχεία Microsoft Update (.msu). Τώρα μπορείτε να προσθέσετε αυτά τα αρχεία στο σύστημα διαχείρισης endpoint και να τα αναπτύξετε σε συσκευές με Windows 10 Enterprise ή Education, έκδοση 1909.”

Δείτε επίσης: WordPress plugin bugs: Οι χάκερ μπορούν να εγγραφούν ως site admins

Λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τον τρόπο αναδιάταξης εικόνων και τη χειροκίνητη εγκατάσταση ενημερώσεων είναι διαθέσιμες στο έγγραφο υποστήριξης KB5004926.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS