ΑρχικήsecurityVolkswagen/Audi: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 3.3 εκατομ. πελάτες

Volkswagen/Audi: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 3.3 εκατομ. πελάτες

Volkswagen Audi παραβίαση δεδομένων

Volkswagen και Audi έπεσαν θύματα παραβίασης δεδομένων.

Η Volkswagen αποκάλυψε μια σημαντική παραβίαση δεδομένων που φαίνεται πως επηρεάζει περισσότερους από 3,3 εκατομμύρια πελάτες. Αυτοί που επηρεάζονται περισσότερο είναι αγοραστές οχημάτων Audi. Τα άτομα που επηρεάζονται βρίσκονται σε Καναδά και Ηνωμένες Πολιτείες.

Την Παρασκευή, η μεγάλη εταιρεία αυτοκινήτων είπε ότι κάποια δεδομένα που χρησιμοποιούνταν για σκοπούς πωλήσεων και μάρκετινγκ μεταξύ του 2014 και του 2019, είχαν μείνει εκτεθειμένα στο διαδίκτυο για κάποιο διάστημα μεταξύ Αυγούστου 2019 και Μαΐου 2021. Η εταιρεία δεν έδωσε ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Φαίνεται πως η παραβίαση ξεκίνησε από έναν συνεργάτη-προμηθευτή, του οποίου το όνομα δεν έχει δημοσιευτεί.

Η Audi και η Volkswagen ειδοποιήθηκαν ότι “ένας μη εξουσιοδοτημένος χρήστης” ενδέχεται να απέκτησε πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες στις 10 Μαρτίου.

Δείτε επίσης: Volkswagen: Προχωρά σε μαζική παραγωγή EV με αμφίδρομη φόρτιση

Σύμφωνα με τη Volkswagen, οι πληροφορίες που ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί είναι: όνομα και επώνυμο, προσωπικές διευθύνσεις ή / και διευθύνσεις αλληλογραφίας, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμοί τηλεφώνου, δεδομένα που σχετίζονται με οχήματα (αριθμοί, μάρκες, μοντέλα, έτη και χρώματα).

Η Volkswagen έχει ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για το περιστατικό.

Το Reuters αναφέρει ότι τα περισσότερα εκτεθειμένα δεδομένα αφορούν αριθμούς τηλεφώνου και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ωστόσο, περίπου 90.000 πελάτες Audi επηρεάζονται περισσότερο, αφού λέγεται ότι έχουν εκτεθεί δεδομένα, όπως: άδειες οδήγησης, ημερομηνίες γέννησης, αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, αριθμοί λογαριασμού ή δανείου και αριθμοί φορολογικού μητρώου.

Δείτε επίσης: Audi: Το ηλεκτρικό SUV e-tron Q4 έρχεται με εμβέλεια άνω των 300 μιλίων

Η εταιρεία είπε ότι θα προσφέρει δωρεάν credit monitoring υπηρεσία σε όλους τους πελάτες που επηρεάζονται από αυτή την παραβίαση δεδομένων.

Επίσης, η εταιρεία προειδοποιεί τους πελάτες να είναι προσεκτικοί, καθώς τα εκτεθειμένα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για απάτες και phishing επιθέσεις.

Η Volkswagen ενημερώνει όλους τους πελάτες που επηρεάζονται.

Δείτε επίσης: Ο CEO της Volkswagen λέει ότι δεν φοβάται ένα πιθανό “Apple Car”

Η αυτοκινητοβιομηχανία λέει ότι ειδικοί στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο (εκτός εταιρείας) ασχολούνται με τη διερεύνηση του περιστατικού.

Η Audi και η Volkswagen συνεργάζονται με εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για να αξιολογήσουν την κατάσταση και να ανταποκριθούν σε αυτήν και έχουν λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του θέματος με τον εμπλεκόμενο προμηθευτή“, αναφέρουν οι εταιρείες.

Πηγή: ZDNet

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS