ΑρχικήsecurityBot επιθέσεις: Αυξάνονται και προκαλούν ανησυχία στους ειδικούς ασφαλείας

Bot επιθέσεις: Αυξάνονται και προκαλούν ανησυχία στους ειδικούς ασφαλείας

Ο μετριασμός των bot επιθέσεων είναι μια μεγάλη ανησυχία για τους ηγέτες της ασφάλειας, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στις 6 Μαΐου από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας “Human” (πρώην White Ops). Η έκθεση “2021 Bot Management Trends”, η οποία βασίζεται σε μια έρευνα που διεξήγαγε η Enterprise Strategy Group (ESG), επισημαίνει τις ανησυχίες σχετικά με μια σειρά από απειλές που θέτουν τα bοts.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, η ESG ρώτησε 425 ειδικούς από τον κλάδο του IT και της κυβερνοασφάλειας, με γνώσεις και ευθύνες για την ασφάλεια εφαρμογών για τους οργανισμούς τους, οι οποίοι ανέφεραν τις αντιλήψεις τους και τις ανταποκρίσεις τους στις bot επιθέσεις.

Διαβάστε επίσης: Επιχειρήσεις: Είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν την απειλή των bots;

Bot επιθέσεις
Bοt επιθέσεις: Αυξάνονται και προκαλούν ανησυχία στους ειδικούς ασφαλείας

Οι ηγέτες εξέφρασαν ανησυχίες ότι τα bots θα μπορούσαν να προκαλέσουν επιβράδυνση ενός site από συντριπτική επισκεψιμότητα, απάτη λογαριασμών, credential cracking/brute force επιθέσεις, ανάληψη λογαριασμών, «χειραγώγηση» περιεχομένου, scraping ευαίσθητου περιεχομένου και πολλά άλλα.

Μεταξύ των βασικών ευρημάτων της έκθεσης είναι ότι σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες πίστευαν ότι ο οργανισμός τους θα μπορούσε να είναι επιρρεπής σε μια περίπλοκη bot επίθεση. Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες (90%) δήλωσαν ότι θεωρούν τη διαχείριση bοt ως κορυφαία προτεραιότητα στην κυβερνοασφάλεια. Αυτό το εύρημα συνδέεται με την άποψη των ηγετών ασφαλείας σχετικά με το πόσο εξελιγμένα είναι τα bots, καθώς το 86% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι πίστευαν ότι τα περισσότερα bots είναι ικανά να παρακάμψουν απλές δυνατότητες μετριασμού bot.

Δείτε ακόμη: Το Android malware FluBot εξαπλώνεται πολύ γρήγορα

«Αυτή η έρευνα υπογραμμίζει το πόσο ζωτικής σημασίας είναι μια ισχυρή πλατφόρμα μετριασμού των bot για μια ισχυρή στάση κυβερνοασφάλειας. Τα εξελιγμένα bοts μπορούν να έχουν τεράστια επιβλαβή επίδραση στην εμπειρία των πελατών και ο χρόνος που απαιτείται για την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης με τους πελάτες, είναι χρόνος που δεν έχουν οι σημερινοί οργανισμοί», δήλωσε ο Tamer Hassan, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Human.

Bot επιθέσεις
Bοt επιθέσεις: Αυξάνονται και προκαλούν ανησυχία στους ειδικούς ασφαλείας

Ο αντίκτυπος των bot επιθέσεων σε αυτούς που ρωτήθηκαν ήταν σημαντικός, με το 37% των ερωτηθέντων να επιβεβαιώνουν ότι έχουν πέσει θύματα επιθέσεων από εξελιγμένα bots τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Ένα άλλο 30% των ερωτηθέντων πίστευαν ότι είχαν υποστεί bot επίθεση αλλά δεν μπόρεσαν να το επιβεβαιώσουν.

Πρόταση: Το Prometei botnet στοχεύει unpatched Microsoft Exchange servers!

Ο John Grady, ανώτερος αναλυτής της ESG, δήλωσε ότι οι bot επιθέσεις αυξάνονται σημαντικά.
«Καθώς οι οργανισμοί έχουν καταφύγει σε online-focused επιχειρηματικές δραστηριότητες, είναι μια τάση που επιταχύνεται περαιτέρω από την πανδημία, καθώς οι επιτιθέμενοι έχουν διπλασιάσει τις προσπάθειές τους και αυξήσει τη συχνότητα της απάτης και της κατάχρησης με bοts. Αυτή η νέα έρευνα εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο οι ηγέτες ασφάλειας εφαρμογών αντιλαμβάνονται την απειλή των bot επιθέσεων και ποια είναι τα σχέδιά τους για την καταπολέμησή τους», δήλωσε ο Grady.

Πηγή πληροφοριών: info-securitymagazine.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS