ΑρχικήinetEQB: Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Mercedes-Benz για τις ΗΠΑ

EQB: Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Mercedes-Benz για τις ΗΠΑ

Η δημοφιλής εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων Mercedes-Benz, παρουσίασε το μοντέλο EQB, ένα συμπαγές ηλεκτρικό SUV που εμφανίστηκε για πρώτη φορά από την εταιρεία στα τέλη του περασμένου έτους.

Δείτε επίσης: Mercedes: Νέο ηλεκτρικό όχημα με μεγαλύτερη μπαταρία από της Tesla

EQB SUV

Το EQB θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV της αυτοκινητοβιομηχανίας που θα κυκλοφορήσει στην αγορά των ΗΠΑ, μετά την ακύρωση των σχεδίων για την κυκλοφορία του EQC. Το νέο μοντέλο μοιάζει έντονα με το τρέχον GLB SUV της εταιρείας, αν και διαθέτει μια νέα σχεδίαση στο μπροστινό μέρος που προστέθηκε πρόσφατα καθώς και νέα ηλεκτρική πλατφόρμα.

Δείτε ακόμα: Volkswagen: Προχωρά σε μαζική παραγωγή EV με αμφίδρομη φόρτιση

Το EQB έχει έναν τετράγωνο, πιο κλασικό σχεδιασμό SUV από το swoopy EQS, είναι λίγο ψηλότερο και μπορεί να φιλοξενήσει έως και επτά άτομα. Σε αντίθεση με το GLB, το νέο μοντέλο έχει πίσω τους προβολείς, μια συμπαγή γρίλια και μια λωρίδα φωτών στο πίσω μέρος. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πολυτελή EV αυτές τις μέρες, θα περιέχει ένα ζευγάρι μεγάλων οθονών στο σύστημα ταμπλό και ψυχαγωγίας, ενώ όλα τροφοδοτούνται από το σύστημα MBUX της Mercedes-Benz.

EQB SUV

Η Mercedes-Benz κυκλοφόρησε το EQS νωρίτερα αυτό το μήνα, με μια τεράστια μπαταρία 107,8 kWh και εκτίμηση εμβέλειας 769 χιλιομέτρων (WLPT). Ωστόσο, το EQB θα φτάσει με πολύ μικρότερη μπαταρία 66,5 kWh και σημαντικά μειωμένη εμβέλεια 418 χιλιομέτρων WLPT (οι σειρές EPA των ΗΠΑ θα είναι λιγότερες σε κάθε περίπτωση). Ωστόσο, η Mercedes-Benz έχει δηλώσει ότι εργάζεται πάνω σε μια έκδοση μεγαλύτερης εμβέλειας.

Δείτε επίσης: Η Mercedes ανακαλεί σχεδόν 1,3 εκατ. αυτοκίνητα

Το EQB θα διατίθεται σε εκδόσεις in front- και all-wheel-drive με έως και 270 ίππους που θα πρέπει να προσφέρουν μία αξιοπρεπή, αλλά όχι εξαιρετική απόδοση. Θα κυκλοφορήσει πρώτα στην Κίνα και την Ευρώπη και το αμερικανικό μοντέλο θα εισαχθεί από την Ευρώπη όταν φτάσει το 2022. Δεν υπάρχει ακόμα καμία αναφορά σχετικά με την τιμή, αλλά θα πρέπει να είναι σημαντικά χαμηλότερη από τα 100.000 $ του EQS, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την πολύ μικρότερη μπαταρία. Το EQC θα ξεκινούσε από 67.900 $ στις ΗΠΑ πριν ακυρωθεί η κυκλοφορία του.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS