ΑρχικήUpdatesSystem76: Έρχεται σύντομα το Pop!_OS 21.04 COSMIC

System76: Έρχεται σύντομα το Pop!_OS 21.04 COSMIC

Μετά την προγραμματισμένη κυκλοφορία του Ubuntu 21.04 Hirsute Hippo νωρίτερα αυτό το μήνα, η System76, κατασκευάστρια του Pop! _OS, είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει το επερχόμενο Pop! _OS 21.04 COSMIC τον Ιούνιο. Για τους αρχάριους, το Pop! _OS είναι μια από τις πιο δημοφιλείς διανομές Linux που βασίζονται στο Ubuntu.

COSMIC System76

Σε αυτό το άρθρο, ας δούμε όλες τις νέες λειτουργίες που θα φέρει το Pop! _OS 21.04 COSMIC. Ας ξεκινήσουμε πρώτα με τα πιο συναρπαστικά χαρακτηριστικά:

Επανασχεδιασμένο UI

Το COSMIC βασίζεται στο GNOME και θα διαθέτει μια εκλεπτυσμένη και επανασχεδιασμένη εμπειρία desktop. Σύμφωνα με την System76, πολλοί από αυτούς τους επανασχεδιασμούς καθιστούν το Pop! _OS αποδοτικό και εύκολο στη χρήση.

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι αλλαγές UI δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και το τελικό προϊόν μπορεί να φαίνεται διαφορετικό.

Δείτε επίσης: Συσκευές Windows και Linux δέχονται επίθεση από νέο cryptomining worm

Ξεχωριστά Workspaces και «Application Views»

Η επισκόπηση δραστηριοτήτων χωρίστηκε σε δύο προβολές – Workspaces και Applications.

Για τους αρχάριους, τα Workspaces σάς επιτρέπουν να προβάλλετε και να εργάζεστε σε πολλά παράθυρα, ενώ το Application view προβάλλει τις εγκατεστημένες εφαρμογές και σας επιτρέπει να επιλέξετε και να ανοίξετε μία.

Σύμφωνα με το blog της System76, το έκαναν επειδή ανακάλυψαν ότι οι χρήστες του GNOME συνήθως σταματούν στην εργασία τους μετά το άνοιγμα του Activities Overview.

Αυτή η ανανεωμένη προβολή σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στο εργαλείο επιλογής εφαρμογών με ένα μόνο κλικ, ενώ δεν θα αποσπάται τόσο η οπτική σας επαφή.

Δείτε επίσης: Ποιες είναι οι καλύτερες διανομές Linux για το 2021;

Το Dock

Οι περισσότεροι χρήστες του Pop! _OS, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, χρησιμοποιούν το «Dash to Dock». Γιατί; Δίνει στο desktop καθαρότερη και καλύτερη εμφάνιση. Ως εκ τούτου, το COSMIC έρχεται με ένα ενσωματωμένο Dock που μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να προσαρμόσετε στις ρυθμίσεις.

Οι χρήστες μπορούν να διαμορφώσουν τη θέση της βάσης (δεξιά, αριστερά, κάτω). Και, φυσικά, θα έχει επίσης μια λειτουργία αυτόματης απόκρυψης.

Η System76 είπε επίσης ότι οι χρήστες θα είναι σε θέση να ελαχιστοποιήσουν τα παράθυρα στο dock  και δεν ξέρουμε τι ακριβώς σημαίνει αυτό, αλλά μείνετε συντονισμένοι για τις μελλοντικές ενημερώσεις του COSMIC.

Δείτε επίσης: Δείτε YouTube video στο Linux terminal με τη χρήση του YTFZF

Ανακατασκευασμένο Super Key

Το Super Key στο COSMIC ενεργοποιεί τον εκκινητή, ο οποίος μπορεί να εκκινήσει εφαρμογές, να εκτελέσει μια εντολή ή να υπολογίσει μια εξίσωση.

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε την προεπιλεγμένη συμπεριφορά του Super Key και να το ορίσετε στο πρόγραμμα εύρεσης εφαρμογών όπως στο GNOME.

Εκτός από αυτό, το Pop! _OS θα έχει τώρα δύο επιλογές workflow – Με βάση το ποντίκι για τυπικούς χρήστες desktop και με πληκτρολόγιο για τους λάτρεις των συντομεύσεων. Και πάλι, δεν ξέρουμε πώς θα εφαρμοστεί, αλλά γνωρίζουμε ότι πρόκειται να είναι μια συναρπαστική κυκλοφορία συνολικά.

Δυστυχώς, δεν μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε το Pop! _OS 21.04, αλλά μπορείτε να επισκεφτείτε το επίσημο repository στο Github για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι συμβαίνει στο project COSMIC.

Πηγή πληροφοριών: fossbytes.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS