ΑρχικήsecurityΟλλανδικά σούπερ μάρκετ ξεμένουν από τυρί μετά από μια επίθεση ransomware

Ολλανδικά σούπερ μάρκετ ξεμένουν από τυρί μετά από μια επίθεση ransomware

Μια επίθεση ransomware εναντίον της εταιρείας αποθήκευσης και μεταφοράς Bakker Logistiek προκάλεσε την έλλειψη τυριού στα ολλανδικά σούπερ μάρκετ.

σούπερ μάρκετ ransomware

Η Bakker Logistiek είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών logistics στην Ολλανδία η οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της αποθήκευσης και της μεταφοράς και σε διάφορα ολλανδικά σούπερ μάρκετ.

Δείτε επίσης: Cring: Το νέο ransomware στοχεύει unpatched Fortinet VPN!

Την περασμένη εβδομάδα, η Bakker Logistiek υπέστη μια επίθεση ransomware κατά την οποία κρυπτογραφήθηκε όλο το δίκτυο της το οποίο είχε ως συνέπεια να διακοπεί η μεταφορά των τροφίμων.

“Δεν μπορούσαμε πλέον να λαμβάνουμε παραγγελίες από πελάτες”, δήλωσε ο διευθυντής της Bakker, Toon Verhoeven, στη NOS. “Και στις αποθήκες μας δεν ξέραμε πλέον πού ήταν τα προϊόντα καθώς πρόκειται για πολύ μεγάλες αποθήκες. Επίσης, δεν μπορούσαμε να σχεδιάσουμε τις διαδρομές για τις μεταφορές των προϊόντων μας. Έχουμε εκατοντάδες φορτηγά, οπότε η διαδικασία δεν γινόταν να πραγματοποιηθεί χειροκίνητα.”

Δείτε επίσης: Τα Windows XP αναγκάζουν τις συμμορίες ransomware να δουλεύουν πιο σκληρά

Αυτή η διαταραχή οδήγησε σε έλλειψη ορισμένων προϊόντων διατροφής, ιδίως του τυριού, στη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Ολλανδίας, την Albert Heijn. Η έλλειψη οδήγησε στο να δημοσιεύσει η αλυσίδα Albert Heijn μια ειδοποίηση στον ιστότοπό της προειδοποιώντας τους πελάτες για την περιορισμένη διαθεσιμότητα του προσυσκευασμένου τυριού.

Η Bakker Logistiek είπε ότι θα μπορούσε να επαναφέρει τα επηρεαζόμενα συστήματα από αντίγραφα ασφαλείας και έχει αρχίσει να επικοινωνεί ξανά με τους πελάτες για να ξεκινήσει τις παραδόσεις.

Μάθετε επίσης: Ransomware έπληξε το Εθνικό Κολέγιο της Ιρλανδίας και το TU Dublin!

Δεν είναι γνωστό ποια συμμορία ransomware στόχευσε την Bakker Logistiek, αλλά ο Verhoeven έχει πει στη NOS ότι υποθέτουν ότι οι απειλητικοί φορείς απέκτησαν πρόσβαση στα συστήματά τους μέσω των τρωτών σημείων του Microsoft Exchange ProxyLogon που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS