ΑρχικήHow ToSnapchat: Πώς να περιορίσετε το data tracking και τα στοχευμένα ads

Snapchat: Πώς να περιορίσετε το data tracking και τα στοχευμένα ads

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από την κυκλοφορία του Snapchat και σε αυτά τα δέκα χρόνια, το Snapchat έχει γίνει μία από τις πιο δημοφιλείς social media εφαρμογές. Με την ευκολία χρήσης που προσφέρει, έχει γίνει μέρος της καθημερινής ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων. Ωστόσο, τίποτα καλό δεν είναι δωρεάν και αυτό ισχύει για την εν λόγω εφαρμογή και την πολιτική παρακολούθησης δεδομένων. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τί είδους data συλλέγει το Snapchat από τους χρήστες του και τί κάνει η εταιρεία με τα data που συλλέγονται! Επιπλέον, θα σας πούμε πώς μπορείτε να περιορίσετε το data tracking και τα στοχευμένα ads.

Ας δούμε πρώτα τί είδους data συλλέγει το Snapchat μέσω του messaging app.
Συλλέγονται βασικά in-app data για τη λειτουργία μιας εφαρμογής, όπως αριθμός τηλεφώνου, διεύθυνση email, ημερομηνία γέννησης κτλ. Επιπλέον, ως χρήστης, συμφωνείτε να κοινοποιείτε αυτές τις πληροφορίες στην εφαρμογή, όταν συμφωνείτε με τους όρους και τις προϋποθέσεις της.

Διαβάστε επίσης: Μπορείτε να αλλάξετε το username σας στο Snapchat; Κι αν ναι, πώς;

Snapchat: Πώς να περιορίσετε το data tracking και τα στοχευμένα ads
Snapchat: Πώς να περιορίσετε το data tracking και τα στοχευμένα ads

Επιπλέον, το Snapchat συλλέγει οποιεσδήποτε πληροφορίες μοιράζεστε είτε από το “snap” είτε από ένα “chat”. Εάν στέλνετε κάποιες προσωπικές πληροφορίες σε κάποιον στο Snapchat, το messaging app τις αποθηκεύει. Εάν δεν θέλετε να αποκαλύψετε αυτές τις ευαίσθητες πληροφορίες, αποφύγετε να τις στείλετε σε οποιονδήποτε μέσω της εφαρμογής.

Μέσω της εφαρμογής, το Snapchat συλλέγει τις περισσότερες από τις πληροφορίες που βοηθούν την εταιρεία να δημιουργήσει ένα πλήρες προφίλ χρήστη. Για παράδειγμα, πώς επικοινωνείτε με τους φίλους σας στο Snapchat, την ημερομηνία και την ώρα των μηνυμάτων και τον όγκο τους. Επιπλέον, το Snapchat γνωρίζει ποιο τηλέφωνο χρησιμοποιείτε, τον αριθμό μοντέλου, την έκδοση του software, άλλες εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει και πολλά ακόμη.

Η εφαρμογή συλλέγει επίσης όλες τις πληροφορίες σχετικά με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και το ασύρματο δίκτυό σας. Ωστόσο, αυτή είναι η πληροφορία που συμφωνείτε να παράσχετε στο Snapchat, όταν συμφωνείτε με τους όρους και τις προϋποθέσεις του.

Δείτε ακόμη: Instagram: Πώς να σταματήσετε το data tracking και τα στοχευμένα ads

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε εάν το Snapchat αποθηκεύει τις πληροφορίες σας όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό του, η σύντομη απάντηση είναι «ΝΑΙ». Πληροφορίες όπως στοιχεία συσκευής, τύπος web browser, διεύθυνση IP και πόσες φορές αποθηκεύονται οι προβολές σελίδας. Το Snapchat γνωρίζει επίσης τις ιστοσελίδες που έχετε επισκεφτεί πριν και μετά την επίσκεψή σας στο Snapchat.com.

Το Snapchat συλλέγει επίσης τα data σας μέσω διαφόρων third-party εφαρμογών, όπως το Facebook και το Instagram. Συμφωνείτε να κοινοποιείτε αυτές τις πληροφορίες όταν συμφωνείτε με τους όρους και τις προϋποθέσεις τους. Ωστόσο, τα data που συλλέγονται μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να ωφελήσουν την εταιρεία με διάφορους τρόπους.

Snapchat: Πώς να περιορίσετε το data tracking και τα στοχευμένα ads
Social Media

Από την άλλη πλευρά, αυτές οι τεχνολογικές εταιρείες ισχυρίζονται ότι σας εμφανίζουν διαφημίσεις με βάση τις προτιμήσεις σας και τη δραστηριότητά σας σε διάφορους ιστότοπους.
Αν και είναι δική τους ευθύνη να διασφαλίζουν ότι τα data ενός χρήστη είναι ασφαλή, οι πληροφορίες δεν παραμένουν πάντα στα χέρια της πλατφόρμας.

Πώς να σταματήσετε το data tracking στο Snapchat από τρίτα μέρη

  • Ανοίξτε το Snapchat και πατήστε στην επάνω δεξιά γωνία της αρχικής οθόνης.
  • Κάντε κλικ στον “τροχό ρυθμίσεων” στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Κάντε scroll down και κλικ στο “διαφημίσεις”.
  • Πατήστε “Προτιμήσεις διαφημίσεων”.
  • Καταργήστε την επιλογή και των τριών.

Πρόταση: Catfishing και Social Media: Ενδείξεις απάτης και τρόποι προστασίας

Snaρchat
Snapchat: Πώς να περιορίσετε το data tracking και τα στοχευμένα ads

Πώς να αποκλείσετε στοχευμένα ads στο Snapchat;

Ομοίως, μπορείτε επίσης να διαχειριστείτε τις κατηγορίες διαφημίσεων που σας εμφανίζονται μέσα στην εφαρμογή. Και αν θέλετε, μπορείτε επίσης να καταργήσετε όλες τις στοχευμένες κατηγορίες. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε τις ρυθμίσεις του Snapchat και ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Μεταβείτε στο “Διαφημίσεις” όπως φαίνεται στα προηγούμενα βήματα.
  • Επιλέξτε “τρόπος ζωής και ενδιαφέροντα”.
  • Για να απενεργοποιήσετε τα στοχευμένα ads, καταργήστε την επιλογή όλων των πλαισίων ελέγχου ή αυτών που θέλετε να αποκλείσετε.
  • Καταργήστε την επιλογή όλων των πλαισίων ελέγχου

Επαναλαμβάνοντας τα ίδια βήματα, θέτετε ένα όριο στο data tracking στο Snapchat και διασφαλίζετε ότι η εφαρμογή δεν λαμβάνει πληροφορίες που σχετίζονται με εσάς από τρίτα μέρη. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο περιορίζετε τα “ενοχλητικά” στοχευμένα ads.

Πηγή πληροφοριών: fossbytes.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS