ΑρχικήinetΕθελοντές πυροσβέστες θα εκπαιδευτούν μέσω προσομοίωσης VR

Εθελοντές πυροσβέστες θα εκπαιδευτούν μέσω προσομοίωσης VR

Οι εθελοντές πυροσβέστες στην πολιτεία Βικτώρια της Αυστραλίας θα έχουν σύντομα πρόσβαση στην εκπαίδευση εικονικής πραγματικότητας (VR) που πρόκειται να διατεθεί σε ολόκληρη την πολιτεία.

πυροσβέστες VR

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα VR που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Flaim Systems και το Πανεπιστήμιο Deakin, έχει σχεδιαστεί για να προσομοιώνει επικίνδυνα σενάρια πυρκαγιάς όπως πυρκαγιές σε σπίτια και αεροπλάνα. Χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό πραγματικού εξοπλισμού πυρόσβεσης, όπως αναπνευστικές συσκευές και κυλίνδρους εύκαμπτων σωλήνων, καθώς και αυτοματοποιημένες συσκευές αντίληψης της αίσθησης, όπως θερμοφόρες για να μιμούνται τα οπτικά και αισθητήρια συναισθήματα σε μια πραγματική φωτιά.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελείται από δύο components – το Flaim Trainer και το Flaim Extinguisher – τα οποία θα κυκλοφορήσουν για να εκπαιδεύσουν πάνω από 30.000 εθελοντές πυροσβέστες κατά τη διάρκεια του έτους.

Η υπουργός Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης της Βικτώριας Lisa Neville είπε ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα βοηθούσε στη διδασκαλία των πυροσβεστών στις δεξιότητες που χρειάζονται, ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιεί τo κόστος που σχετίζεται με τα σενάρια εκπαίδευσης στην πραγματική ζωή.

“Θα δώσει στους εργαζόμενους εθελοντές πυροσβέστες μας τη δυνατότητα να επεκτείνουν τις δεξιότητές τους χωρίς να βρεθούν σε κίνδυνο, και θα επιτρέψει στην CFA να επεκτείνει την πρακτική της κατάρτιση ώστε να περιλαμβάνει πιο περίπλοκα σενάρια, όπως πυρκαγιές αεροπλάνων, χωρίς το κόστος της εκτέλεσης αυτού του σεναρίου στην πραγματική ζωή“, είπε.

“Διασφαλίζουμε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης διαθέτουν τα εργαλεία και τους πόρους που χρειάζονται για να διατηρήσουν την κοινότητα ασφαλή – αυτό περιλαμβάνει μια σημαντική επένδυση στις ικανότητες κατάρτισης των εθελοντών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή”.

Η ανάπτυξη του εκπαιδευτικού προγράμματος VR ​​χρηματοδοτείται μέσω μιας επένδυσης 60 εκατομμυρίων δολαρίων που ξεκίνησε μετά τις μεγάλες πυρκαγίες που έπληξαν την πολιτεία Βικτώρια το 2017.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS