ΑρχικήsecurityΣυνελήφθη 16χρονος μαθητής για κυβερνοεπιθέσεις σε σχολεία

Συνελήφθη 16χρονος μαθητής για κυβερνοεπιθέσεις σε σχολεία

16χρονος μαθητής
Συνελήφθη 16χρονος μαθητής για κυβερνοεπιθέσεις σε σχολεία

Ένας 16χρονος μαθητής λυκείου συνελήφθη την Πέμπτη, καθώς λέγεται ότι βρίσκεται πίσω από τις πολλαπλές κυβερνοεπιθέσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή εικονικών μαθημάτων σε σχολεία (Miami-Dade County Public Schools-M-DCPS).

Οι αρχές προχώρησαν σε σύλληψη αφού εντόπισαν μια IP διεύθυνση που σχετιζόταν με τις κυβερνοπιθέσεις. Σύντομα ανακάλυψαν ότι ο ύποπτος ήταν ένας 16χρονος μαθητής λυκείου στο Νότιο Μαϊάμι.

Οι αρχές δήλωσαν ότι ο 16χρονος μαθητής παραδέχτηκε ότι οργάνωσε οκτώ denial of service (DDoS) επιθέσεις που στόχευσαν τη σχολική ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, καθώς και άλλα συστήματα. Ο 16χρονος  μαθητής κατηγορείται για τη χρήση υπολογιστή με σκοπό την εξαπάτηση και την παρέμβαση σε εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Στις επιθέσεις DdoS, ένας επιτιθέμενος προσπαθεί να “ρίξει” έναν server, αυξάνοντας υπερβολικά το traffic.

κυβερνοεπιθέσεις
Συνελήφθη 16χρονος μαθητής για κυβερνοεπιθέσεις σε σχολεία

Η σχολική κοινότητα δέχτηκε τουλάχιστον δώδεκα κυβερνοεπιθέσεις από τη Δευτέρα, που ξεκίνησε η σχολική χρονιά. Παράλληλα, υπήρξε και μια δυσλειτουργία λογισμικού που σε συνδυασμό με τις επιθέσεις, εμπόδισε περισσότερους από 200.000 μαθητές να παρακολουθήσουν τα εικονικά μαθήματα.

Ο αρχηγός του αστυνομικού τμήματος του Miami-Dade Schools, Edwin Lopez, δήλωσε χθες ότι το τμήμα του έχει συνεργαστεί με το FBI, τη Secret Service και το τμήμα επιβολής του νόμου της Φλόριντα για τη διερεύνηση των επιθέσεων. Σύμφωνα με τις έρευνες, ο ίδιος πιστεύει ότι υπάρχουν και “άλλοι επιτιθέμενοι εκεί έξω“.

Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να συλληφθούν και να βρεθούν όλοι αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη“, είπε ο Lopez. “Οι κυβερνοεπιθέσεις είναι σοβαρά εγκλήματα, με εκτεταμένες συνέπειες. Το μήνυμά μας σε οποιονδήποτε σκέφτεται να επιχειρήσει μια τέτοια εγκληματική πράξη είναι να το σκεφτεί δύο φορές. Θα σας βρούμε“.

Ο επιθεωρητής του Miami-Dade County Public Schools (M-DCPS), Albert Carvalho, ευχαρίστησε τις ομοσπονδιακές και κρατικές αρχές για τη βοήθειά τους στην έρευνα.

σχολεία
Συνελήφθη 16χρονος μαθητής για κυβερνοεπιθέσεις σε σχολεία

“Είναι απογοητευτικό που ένας από τους μαθητές μας παραδέχτηκε ότι προκάλεσε εσκεμμένα τέτοια προβλήματα, ωστόσο, είμαι βέβαιος ότι η οικογένεια M-DCPS θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στην εκπαίδευση, παρά τις αντιξοότητες”, είπε ο Carvalho.

Το Miami-Dade δεν είναι η πρώτη σχολική κοινότητα που πέφτει θύμα επίθεσης στον κυβερνοχώρο. Καθώς το διαδίκτυο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση (εδικά τη δεδομένη στιγμή), θα δούμε όλο και περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις.

Αναφορές υποστηρίζουν ότι ο ύποπτος 16χρονος μαθητής λέγεται David Oliveros.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS