ΑρχικήsecurityΙσχυρή hacking επίθεση στο Εργατικό Κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου

Ισχυρή hacking επίθεση στο Εργατικό Κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου

Το Εργατικό Κόμμα (Labour Party) του Ηνωμένου Βασιλείου δέχτηκε μια hacking επίθεση η οποία περιγράφτηκε ως “πολύπλοκη και ευρείας κλίμακας επίθεση στον κυβερνοχώρο“.

Ένας εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο επηρέασαν την ιστοσελίδα του κόμματος και τα online campaigning εργαλεία και πλατφόρμες, τα οποία ήταν εκτός σύνδεσης χθες. Οι IT και οι ερευνητές ασφαλείας εργάστηκαν σκληρά για να επαναφέρουν τα συστήματα.

Εργατικό Κόμμα

Η φύση της επίθεσης δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα, αλλά εκπρόσωπος του κόμματος ανέφερε ότι το attack έγινε πολύ γρήγορα αλλά απέτυχε λόγω της “ισχυρής διαδικτυακής ασφάλειας” του κόμματος.

«Η ακεραιότητα όλων των πλατφορμών μας διατηρήθηκε και είμαστε βέβαιοι ότι δεν σημειώθηκε παραβίαση δεδομένων», δήλωσε επίσημα το Εργατικό Κόμμα.

«Το hacking περιστατικό έχει επιβραδύνει κάποιες από τις δραστηριότητες της εκστρατείας μας, αλλά από σήμερα το πρωί επιστρέφουμε στην κανονικότητα».

Το περιστατικό έχει αναφερθεί στο National Cyber Security Centre.

Η επίθεση έρχεται πριν την έναρξη των Γενικών Εκλογών, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να μεταβεί στις δημοσκοπήσεις στις 12 Δεκεμβρίου.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS