ΑρχικήinetESET ιδρυτικό μέλος στο App Defense Alliance της Google

ESET ιδρυτικό μέλος στο App Defense Alliance της Google

Η ESET ανακοίνωσε ότι συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος στο «App Defense Alliance» για την προστασία του Google Play Store. Η ετειρεία ασφαλείας θα προσφέρει δυνατότητες ανίχνευσης και βελτιωμένη τεχνολογία ασφάλειας στο οικοσύστημα Android, ενώ, παράλληλα, θα αναλάβει τη διεξαγωγή ερευνών ώστε για να γίνει ασφαλέστερο το Google Play Store.ESET

Η ESET αποτελεί ένα από τα πρώτα μέλη της συμμαχίας, με ενεργό ρόλο από τις 6 Νοεμβρίου 2019.

Η πρωτοφανής αυτή συμμαχία έρχεται να συμπληρώσει τις υπάρχουσες συνέργειες της ESET με την Google, όπως την συνεργασία με την Chronicle, που αποτελεί μέρος του Google Cloud, και την ενσωμάτωση της μηχανής ESET στο Google Chrome Cleanup, ένα εργαλείο ασφάλειας που ειδοποιεί τους χρήστες του Google Chrome για πιθανές απειλές.

Ο Tony Anscombe, Global Security Evangelist και Industry Ambassador της ESET ανέφερε:

Μέχρι πρόσφατα, οι προσπάθειες να εντοπιστούν οι αδυναμίες ασφαλείας γίνονταν εκ των υστέρων. Πλέον, μιλάμε για μια ολοκληρωμένη, προληπτική εκστρατεία για την προστασία δισεκατομμυρίων καταναλωτών και επιχειρήσεων από τη ρίζα του προβλήματος.

Η ESET σταθερά πρωτοπορεί στον τομέα της έρευνας απειλών. Σε συνεργασία με την Google, η ESET και τα άλλα μέλη του App Defense Alliance θα μπορούμε να προσφέρουμε στην Google πληροφορίες για την εξάλειψη των απειλών, βοηθώντας τους χρήστες Android να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τους κυβερνοεγκληματίες.

eset

Η Google επέλεξε την ΕSET για την αποδεδειγμένη εμπειρία της στην ανακάλυψη κακόβουλων εφαρμογών στο Google Play Store τα τελευταία χρόνια. Αποκαλύπτοντας σπάνια banking trojans, spyware και ransomware, η ESET βοήθησε να εντοπιστούν ορισμένες από τις πιο εξελιγμένες απειλές σε συσκευές Android. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, οι ομάδες έρευνας της ΕSET θα ασχοληθούν επισταμένα με την ανάλυση όλων των εφαρμογών και θα βοηθήσουν στην προληπτική προστασία των χρηστών του Google Play Store.

Η ESET θα ενημερώνει την Google για τα συμπεράσματα της σχετικά με τις εφαρμογές που ανιχνεύει ως κακόβουλες, δυνητικά επιβλαβείς ή ανεπιθύμητες, πριν ανέβουν οι εφαρμογές στο Google Play Store.

Περίπου το 40% των εργαζομένων της ΕSET απασχολείται στην έρευνα και την ανάπτυξη, ώστε οι χρήστες της ESET σε όλο τον κόσμο να παραμένουν ασφαλείς από τις πιο πρόσφατες και προηγμένες κυβερνοαπειλές. Μετρώντας περισσότερα από 30 χρόνια καινοτομίας στην κυβερνοασφάλεια, η ΕSET υιοθετεί μια πολυεπίπεδη προσέγγιση στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου, προστατεύοντας πάνω από 110 εκατομμύρια χρήστες σε 200 χώρες και περιοχές παγκοσμίως. Η ΕSET δημοσιεύει τακτικά τα αποτελέσματα των ερευνών της για τις απειλές στο WeLiveSecurity.

Ο Dave Kleidenmacher, επικεφαλής της ασφάλειας Android και της προστασίας της ιδιωτικότητας στη Google ανέφερε:

Εδώ και χρόνια, η Google συνεργάζεται εκτενώς με μέλη της κοινότητας της κυβερνοασφάλειας για την online προστασία τόσο των επιχειρήσεων όσο και των καταναλωτών, με τη σημερινή είδηση να αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτής της συνεργασίας. Η συνεργασία με ένα αξιόλογο μέλος της βιομηχανίας κυβερνοασφάλειας, όπως είναι η ESET, θα ενισχύσει την προστασία του οικοσυστήματος του Google Play. Ανυπομονούμε να δούμε τι μπορούν να επιτύχουν μαζί οι ομάδες μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους που η ESET συμβάλλει στην προστασία του Google Play Store, βρίσκονται στην σελίδα του App Defense Alliance.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS