ΑρχικήinetBitcoin πάνω από 10.000 δολάρια για πρώτη φορά φέτος

Bitcoin πάνω από 10.000 δολάρια για πρώτη φορά φέτος

Η τιμή του Bitcoin ανέβηκε πάνω από 10.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις αρχές του 2018, ένα νέο ορόσημο στην ιστορία του εικονικού νομίσματος για το 2019.

Η τιμή τριπλασιάστηκε από τον περασμένο Δεκέμβριο που ήταν γύρω στα 3.200 δολάρια. Αυτό συνέβη μετά από μια απότομη κάθοδο, όταν είχε φτάσει τα 19.500 δολάρια τον Δεκέμβριο του 2017.

Bitcoin

Όπως πάντα, είναι δύσκολο να πει κανείς τι προκαλεί τις αλλαγές στην τιμή του bitcoin. Αλλά ένας προφανής λόγος μπορεί να είναι η ανακοίνωση του Facebook για το δικό του εικονικό νόμισμα, που ονομάζεται Libra, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Το Libra μπορεί να είναι ένας ανταγωνιστής bitcoin, αλλά η ανακοίνωσή του φέρνει επιπρόσθετη νομιμότητα στη συνολική αγορά της κρυπτογράφησης.

Επίσης, ως το πιο πολύτιμο κρυπτό-νόμισμα του κόσμου, το bitcoin χρησιμεύει συχνά ως μέσο ανταλλαγής μεταξύ άλλων cryptocurrencies  – όπως ακριβώς συμβαίνει και με το δολάριο των ΗΠΑ που χρησιμοποιείται μέσο αναφοράς για το παγκόσμιο εμπόριο.

Έτσι, η κυκλοφορία του νέου ψηφιακού νομίσματος από το Facebook τον επόμενο χρόνο θα μπορούσε να ενισχύσει την αξία του Βitcoin.

Η άνοδος του Bitcoin αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης έκρηξης στα κρυπτό-νομίσματα. Το Ether, το νόμισμα του δικτύου Ethereum, αξίζει τώρα περισσότερα από 290 δολάρια, ένα ρεκόρ για το 2019. Παράλληλα τα ψηφιακά νομίσματα Bitcoin Cash, Litecoin, Monero, και Dash είναι όλα στις πιο υψηλές τιμές του 2019.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS